Politie Rotterdam Rijnmond


* JONGEN AANGEHOUDEN MET NEPVUURWAPEN
VLAARDINGEN - Een 17-jarige Vlaardinger is zondagmiddag op de van Hogendorplaan aangehouden nadat hij aan een stel vrienden een vuurwapen had getoond.
Rond tien over vijf werd gemeld dat de jongen een vuurwapen bij zich had. Direct is een onderzoek ingesteld waarbij de jongen is aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Bij nader onderzoek bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en het wapen is in beslag genomen.


* VELGENDIEF AANGEHOUDEN
Een 34-jarige Rotterdammer is maandagmorgen vroeg op heterdaad aangehouden toen hij velgen van een auto stal. Rond vijf uur werd gemeld dat er een auto op de Peppelweg op blokken stond en dat een man wegliep. Direct is een onderzoek ingesteld en kon de verdachte in de directe omgeving worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* JONGEN AANGEHOUDEN MET NEPPISTOOL
STELLENDAM - Een 19-jarige jongen uit Dirklsand is maandagavond, rond middernacht, aangehouden op de Plaatweg. De jongeman werd tijdens een snelheidscontrole staande gehouden omdat hij te hard reed, 110 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Tijdens de controle rook de auto naar softdrugs. Vervolgens werd in het dashboardkastje een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Later bleek het hier te gaan om een replica van een Walther P22. Het wapen is in beslag genomen. In de auto werd 1 topje van een wietplant aangetroffen. De jongeman kreeg een proces-verbaal voor het wapen en de snelheidsovertreding.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SPIJKENISSE - In een woning aan de Johannes Vermeerstraat is zaterdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van klachten werd een onderzoek ingesteld. Hier werd een inwerking zijnde kwekerij aangetroffen bestaand uit 160 planten. In diverse zakken werd daarnaast nog ruim 15 kilo gedroogde hennep aangetroffen. Alle hennep en planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De 40-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal voor diefstal van de stroom.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELEN VRIENDIN

ROTTERDAM-NOORD / OUDE NOORDEN - De politie heeft zondagavond een 51-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin in een woning aan de Bergstraat. Omstreeks kwart over acht 's avonds mishandelde de man zijn 43-jarige vriendin. Hij sloeg haar en probeerde haar tevens te wurgen. Vervolgens ging hij er vandoor. De vrouw liep letsel op aan haar hoofd, nek, rug en heup en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en hielden de verdachte, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aan op de Zwarte Janstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELEN VROUW
ROTTERDAM-NOORD / OUDE NOORDEN - De politie heeft zondagmiddag rond kwart voor vier in een woning aan de Vletstraat een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling. De man sloeg zijn 30-jarige vrouw onder andere op haar armen. Gewaarschuwde agenten hielden hem hierop aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij kreeg een huisverbod opgelegd.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING MET ZES AUTO'S

VLAARDINGEN - Een 33-jarige inwoner uit Vlaardingen is zondagavond rond acht uur zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen vijf geparkeerde auto's reed.
Rond acht uur reed de man met hoge snelheid over de Aalscholverslaan waarna bij de Eksterlaan de man een stoeprand raakte en werd gelanceerd.Hij raakte zwaar gewond en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Vlietland ziekenhuis. Door het ongeval raakten vijf auto's zwaar beschadigd. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding.


* MAN TIJDENS VOETBALLEN AANGEHOUDEN
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling bij een voetbalvereniging aan de Olympiaweg.
Zondagochtend rond kwart voor tien kreeg de politie melding dat een scheidsrechter een speler zou hebben geslagen. Er was een opstootje ontstaan, nadat er een penalty was toegewezen. Daarbij is een speler, een 43-jarige man uit 's-Gravenhage, gewond geraakt aan onder meer zijn gezicht. De 48-jarige Schiedamse scheidsrechter is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Gekeken wordt door rechercheurs of ook anderen strafbaar gedrag hebben vertoond. De politie onderzoekt de toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN; AUTO IN BESLAG GENOMEN

KRALINGEN-CROOSWIJK- Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal aanrijdingen onder invloed van alcohol te verkleinen hielden politieagenten zondagmorgen vroeg een alcoholcontrole op de Honingerdijk/ Maasboulevard. Tussen kwart voor zeven en kwart over zeven kregen 2 bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed. Een 23-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Na onderzoek bleek dat hij ook geen rijbewijs had en hiervoor al diverse malen was aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie is de auto van de man in beslag genomen.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VERNIELING AUTO
ROTTERDAM-NOORD / HILLEGERSBERG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee op de Hoyledesingel een 14-jarige jongen aangehouden voor het vernielen van een auto. De jonge Rotterdammer was samen met twee andere jongens en liep over een geparkeerde personenauto heen. Hierbij ontstond een deuk in het dak van het voertuig. Een oplettende man uit Leiden, die bij zijn ouders sliep in een woning aan de Hoyledesingel, werd hierdoor wakker en zag de jongens bij de auto van zijn vader staan. Hierop alarmeerde hij de politie en hield één van de jongens staande. De politie hield de vernieler vervolgens aan en bracht hem over naar het politiebureau. Tevens verklaarde de 21-jarige getuige dat er een fiets in het water was gegooid. Na onderzoek trokken politiemensen de fiets op het droge en namen de tweewieler in beslag. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de andere twee jongens.


* BRAND IN WONING
Vermoedelijk door het achterblijven van een brandende sigaret is zondagmorgen vroeg brand uitgebroken in een woning aan de Soetendaalseweg. Rond tien over vijf werd de brand in een pand op de bovenste verdieping ontdekt. Direct ging de brandweer aan de slag om de uitslaande brand te blussen. Een jongen, die in de woning aanwezig was is voor behandeling overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. Hij had lichte ademhalingsproblemen. Verder raakte niemand gewond en had de brandweer de brand snel onder controle.


* VROUW GEWOND OP STRAAT; VERDACHTE AANGEHOUDEN

(AANVULLING OP EERDER VERSPREID BERICHT 26-4-2009)

Politiemensen van het district Noord troffen zaterdagavond, rond negen uur, op de Bergselaan-Heemskerkstraat een vrouw aan, die gewond op straat lag. Ze had een bebloed gezicht en hoofd. Volgens een getuige zou er een man zijn weggelopen in de richting van de Schieweg. Het 46-jarige slachtoffer uit Rotterdam is overgebracht naar het Erasmus MC en opgenomen. In het ziekenhuis bleek dat zij een schedelbasisfractuur had. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twaalf s nachts zagen surveillerende agenten op de Schieweg een man fietsen die bier dronk. Hierop hielden zij hem staande. Uit controle bleek hij op een gestolen fiets te rijden. Vervolgens werd de 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau.
Op het politiebureau onderzochten agenten de zaak. Op basis daarvan verdachten zij hem tevens voor de mishandeling van de 46-jarige vrouw. Dit bleek zijn vriendin te zijn. Hij werd in verzekering gesteld.