Provincie Zuid-Holland

209089, 27 april 2009

Gouden Lis voorzitter Kennisalliantie

Burgemeester Delft nieuwe voorzitter

Bart Ronteltap, de scheidende voorzitter van de Kennisalliantie, is op 24 april met de Gouden Lis onderscheiden. Gedeputeerde Asje van Dijk overhandigde de oorkonde en speldde hem de versierselen op. Dit gebeurde bij de overdracht van het voorzitterschap van de Kennisalliantie aan Bas Verkerk, de burgemeester van Delft.

De Kennisalliantie is in 2003 opgericht als netwerk van innovatie en ondernemerschap in Zuid-Holland. De Kennisalliantie verbindt partijen uit de vier O's, ondernemers, onderzoek, overheid en onderwijs om samen de innovatieve bedrijvigheid in Zuid-Holland te bevorderen. Bart Ronteltap is ruim zes jaar voorzitter van de Kennisalliantie geweest. In zijn toespraak wees Asje van Dijk op de enorme drive waarmee Ronteltap de Kennisalliantie als man van het eerste uur vertegenwoordigde. Hij was in de opstartfase de juiste man op de juiste plaats. Iemand die altijd hamerde op het belang van samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen. Niet twee keer het wiel uitvinden maar gebruik maken van elkaars kracht. Hiermee heeft Ronteltap bijgedragen aan een verandering in de regionale cultuur en aan een stevige positie van de Kennisalliantie in de regio en op de kaart. Zuid-Holland is hem daarvoor zeer erkentelijk .

De Gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland. Hij is ingesteld en 1952 en kan door het College van Gedeputeerde Staten worden toegekend aan personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie. Sinds 1952 is de Gouden Lis aan 32 personen uitgereikt, inclusief de onderscheiding voor de heer Ronteltap.
Noot voor redacties