Gemeente Utrecht

Spinozabrug in Utrecht langer dicht

Het tweede deel van de werkzaamheden aan de Lessing- en Joseph Haydnlaan gaat binnenkort van start. De Spinozabrug blijft hiervoor afgesloten voor autoverkeer. Dit is noodzakelijk om het verkeer over de Lessing-, Haydn- en de Pijperlaan om te leiden. De brug gaat 8 juni weer open voor al het verkeer.

Bussen, fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de brug tijdens de werkzaamheden. Om het werk op tijd af te ronden, wordt er ook gewerkt op zaterdagen, Koninginnedag en vrijdag 1 mei tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Vrijdag 8 juni zijn de werkzaamheden van de brug tot aan de Beethovenlaan/Hendrika van Tussenbroekplantsoen klaar. Het doorgaande verkeer kan dan weer gebruik maken van de Spinozabrug. Voor de werkzaamheden aan de volgende stukken, tussen de Beethovenlaan/Hendrika van Tussenbroekplantsoen en de Pijperlaan, is de afsluiting van de Spinozabrug niet noodzakelijk. Het verkeer wordt dan over één weghelft geleid. De verschillende omleidingen staan aangegeven met gele borden.

Werkzaamheden
De gemeente vernieuwt in delen de weg tussen de Spinozabrug en de Hommelbrug. Er komt nieuw asfalt en de middenberm en de strook tussen de weg en het fietspad worden verbreed. De parkeerplaatsen langs de weg krijgen klinkers.

Majellaplein
Aan de andere kant van de Spinozabrug zijn de onderhoudswerkzaamheden voor een groot deel gereed. Voor de Majellakerk vervangt de gemeente begin mei nog de rioleringen. Vanaf 30 april 2009 is de bypass (de weg tussen de Thomas à Kempisweg en de Hogeweidebrug ter hoogte van de Cremerstraat) weer afgesloten vanwege een uitspraak van de rechter. Voor de bewoners van het Thomas à Kempisplantsoen blijft een gedeelte wel open. Het doorgaande verkeer vanaf de Cartesiusweg, de Vleutenseweg en de Hogeweidebrug gaat weer over het Majellaplein rijden.