Gemeente Maassluis

Vragen CDA energiekosten bewoners Burgemeesterswijk

De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over energiekosten bewoners Burgemeesterswijk

De vragen luiden als volgt:


1. Is het bij het college bekend dat de energiekosten van de bewoners van de nieuwe woningen in de Burgemeesterswijk veel hoger zijn dan geraamd?


2. Wilt u, contact opnemen met de beheerder van het energiesysteem (Deened onderdeel van Panagro) om aan te geven dat deze lastenverhoging onaanvaardbaar is?


3. Wilt u, gezien de huidige ervaring, doorgaan met deze verwarmingssystemen in de nieuw aan te leggen woningen? Komen de woningen in de Jacques Boezeman ook in aanmerking voor dit systeem?


4. Op dit moment is er sprake van een monopolist die gebruik maakt van zijn positie. Wilt u onderzoeken in hoeverre deze positie zou kunnen worden doorbroken zodat eerlijke concurrentie ook eerlijke prijzen met name voor het vastrecht zal geven?

Het goed functioneren van een Vereniging van Eigenaren (VVE) is in het algemeen van groot belang voor de ontwikkeling van projecten in onze stad. Het proces van opzetten en activeren is gecompliceerd en dient zorgvuldig te gebeuren in overleg met de betrokken partijen.

5. Het blijkt dat de VVE van de nieuwe woningen burgemeesterswijk nog niet is geactiveerd. Wilt U alle medewerking verlenen die noodzakelijk is om deze VVE te activeren?

Het college zal de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.