Gemeente Maassluis

Bedrijven in de fout bij controle

Tijdens een grote controle van het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis zijn op 22 april zeven bedrijven, waaronder een aantal autobedrijven, in de Kapelpolder in Maassluis bezocht. Bij vijf bedrijven bleek niet alles op orde te zijn. Dit varieerde van het niet volledig voldoen aan milieu-eisen tot fraude met de stroomvoorziening. Er is gecontroleerd op algemene, brandweer- en milieuvoorschriften, illegale activiteiten en fraude met energiemeters. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de brandweer, politie, DCMR en Eneco.

De uitkomsten tonen aan dat periodieke controles nodig blijven. Bij enkele bedrijven zijn kleine op- en aanmerkingen gevonden. Deze bedrijven krijgen ruim de tijd om dit in orde te maken. Bij één bedrijf zijn meerdere overtredingen op milieugebied waargenomen. Eneco constateerde dat er bij drie bedrijven iets mis was met de energiemeter. Uit nader onderzoek bleek dat twee bedrijven valse zegels op de energiemeters hadden aangebracht. Dit duidt op fraude. Voor Eneco aanleiding om direct de stroom bij deze bedrijven af te sluiten. Ook is tegen deze bedrijven aangifte van fraude gedaan.

De gemeente Maassluis waarschuwt bedrijven en inwoners niet te knoeien met energiemeters. Niet alleen is het strafbaar, het zorgt ook voor gevaarlijke situaties. Bij één van de bezochte bedrijven was de bedrading doorgebrand. Eneco was er net op tijd bij, anders was er brand uitgebroken. Tijdens volgende controles wordt daarom extra aandacht aan de energiemeters besteed.