Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na belediging

Publicatiedatum: 27-4-2009 15:56:39

ARNHEM - Een 34-jarige Arnhemmer is zondagavond 26 april aangehouden. Hij zou onder meer agenten hebben beledigd.

Rond 19.15 uur werd contact met de politie gezocht; er zou door twee mannen gevochten zijn bij een horecagelegenheid in het centrum van Arnhem. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man met een bebloed hoofd lopen. Toen hem gevraagd werd wat er was gebeurd, zou hij tegen de politie hebben gescholden. Een agent zei tegen de man dat hij zich moest gedragen en vroeg nogmaals wat er had plaatsgevonden. Hierop zou de man weer beledigingen hebben geuit. Vervolgens werd hij aangehouden, waarbij de Arnhemmer zich verzette. Een agent sprak ook met een 40-jarige Arnhemmer. Die gaf aan dat de aangehouden persoon tegen klanten van de horecagelegenheid had geschreeuwd. Hij had hier iets van gezegd, waarna de 34-jarige getracht zou hebben hem bij de keel te grijpen en een klap te geven. De man gaf aan uit zelfverdediging hierop een klap tegen het hoofd van de 37-jarige te hebben gegeven. De politie heeft de zaak in onderzoek. (09-057361)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto tegen verkeerspaal

Publicatiedatum: 27-4-2009 15:56:20

ARNHEM - Een door een 18-jarige Zevenaarse bestuurde wagen is zondag 26 april tegen een verkeerspaal gebotst. Voor zover bekend raakte de bestuurster hierbij gewond (vermoedelijk liep zij een bloedneus op).

Rond 12.35 uur reed een 49-jarige Arnhemse automobilist over de linkerbaan van het Lange water in zijn woonplaats. Achter hem - op de rechter rijbaan - reed de Zevenaarse. Ter hoogte van de verkeerslichten van de kruising met de IJssellaan zou de Arnhemmer naar de andere rijbaan zijn uitgeweken en daarbij de Zevenaarse geen voorrang hebben verleend. De vrouw week uit en kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand. Zij zou met haar gezicht tegen het stuur zijn gekomen. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse gecontroleerd. Na behandeling kon zij naar huis. Bij de botsing raakte de wagen flink beschadigd.
(09-057271)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van vernieling ruiten buurman
Publicatiedatum: 27-4-2009 15:55:29

ARNHEM - Een 40-jarige Arnhemmer is zondag 26 april in zijn woning in de wijk Presikhaaf aangehouden. Hij wordt er van verdacht drie ruitjes van de woning van een buurtbewoner te hebben vernield.

Een 44-jarige Arnhemmer ontdekte 's morgens dat drie van zijn ruitjes waren vernield. De politie werd er bijgehaald. Bij de ruitjes werd bloed aangetroffen. Tevens zag men een spoor van bloeddruppels naar de woning van de 40-jarige man lopen. Agenten belden aan. De man deed open en agenten zagen dat hij gewond was. Hij werd aangehouden en even later voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Het is nog onbekend waarom de vernieling werd gepleegd. (09-057236)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---