Principe-akkoord Cao Natuursteen

27/04/2009 16:15

CNV Hout en Bouw

Nadruk op bestrijding gevolgen crisis

Na vijf onderhandelingsronden hebben bonden en werkgevers een principe-akkoord bereikt over een nieuwe éénjarige Cao voor het Natuursteenbedrijf. In de nieuwe cao ligt de nadruk op afspraken over scholing en werkgelegenheid om de gevolgen van de crisis te bestrijden.

De nieuwe cao geldt van 1 maart 2009 tot en met 28 februari 2010. De lonen worden zowel per 1 juli 2009 als per 1 januari 2010 verhoogd met de geldende prijscompensatie. Daarnaast ontvangen de werknemers in december 2009 een eenmalige uitkering van 150 euro bruto.

Centraal in de cao staan afspraken over om- en bijscholingstrajecten om ontslag te voorkomen en eventuele gevolgen op te vangen. Speciaal wordt getracht om te voorkomen dat ouderen hun aanvullingsregeling bij vervroegde uittreding verliezen door langdurige werkloosheid. Ter financiering wordt onder meer de premie voor het Sociaal fonds gedurende een jaar en mogelijk gedurende twee jaar met 0,5 procent verhoogd.

Ook wordt op korte termijn de opleidingsbehoefte in de sector in kaart gebracht waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar de mogelijkheden voor doorstroming van oudere werknemers.





http://www.cnvhb.nl

http://www.cnvhb.nl