Gemeente Enschede

Opening regentonactie van de gemeente Enschede

Wethouder Jelmer van der Zee vangt de regen in zijn eigen ton.

Maandag 27 april werd de regentonactie van de gemeente Enschede op feestelijke wijze officieel gestart met het aankoppelen van een fraaie houten regenton bij wethouder van Milieu, Leefomgeving en Buitengebied Jelmer van der Zee. Ook hij vangt nu de regen in zijn eigen ton en hoopt dat vele inwoners van Enschede zijn voorbeeld zullen volgen.

Regenton met korting
Met de regentonactie van de gemeente Enschede, die wegens groot succes voor de tweede keer georganiseerd wordt, krijgt iedereen die een regenton koopt EUR10 van het aankoopbedrag terug van de gemeente Enschede. Bovendien kan men zijn ton voor een gereduceerd bedrag vakkundig laten aankoppelen door de DCW, het leerwerkbedrijf van de gemeente. De regentonactie loopt tot eind oktober en is onderdeel van de Enschedese duurzaamheidcampagne `Doe groen. Dat scheelt.' Een regenton is goed voor het milieu en past daarom bij een duurzaam gemeentelijk waterbeleid. Dus organiseert Enschede deze regentonactie voor al haar inwoners onder het motto: `Vang de regen in je eigen ton!'
Wethouder Jelmer van der Zee gaf alvast het goede voorbeeld en liet op maandag 27 april zijn regenton aankoppelen door de DCW.

Doe mee met Enschede
Wie een regenton heeft, draagt bij aan milieubewust watergebruik. Met een regenton kan iedereen regenwater afkoppelen van de riolering en hiermee het watersysteem helpen reguleren. Het water uit de regenton kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor planten in de tuin of voor het bijvullen van de vijver.

De regentonactie biedt twee mogelijkheden: wanneer een inwoner van Enschede een regenton koopt, kan hij een bedrag van EUR10 terugkrijgen via de gemeente. Lastig om zo'n ton zelf aan te koppelen? De DCW, het leerwerkbedrijf van de gemeente Enschede sluit speciaal voor de regentonactie regentonnen aan voor een gereduceerd bedrag.

Bovendien kan men via het Waterschap Regge en Dinkel ook nog in aanmerking komen voor een subsidie van EUR100 als een regenpijp wordt afgekoppeld van de riolering. Kijk voor meer informatie op www.wrd.nl/ afkoppelen.

In de Enschedese Servicecentra, het stadskantoor, de tuincentra en de bibliotheken liggen brochures over de regentonactie. Belangstellenden kunnen deze brochure ook downloaden via www.doegroendatscheelt.nl

R0014991bak.JPG

Geplaatst: 27 april 2009.

27 april 2009