KNWV

Van Uden Reco Stellendam Regatta groot succes

maandag 27 april 2009

De 5e editie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta was niet alleen een record voor wat betreft het aantal deelnemers. Helaas werd ook in afgebroken starts een record cijfer neergezet.

Op zaterdag 25 april gingen ruim 150 deelnemende boten in de diverse klassen goedgemutst het water op. De weersvoorspelling hield niet over, maar in de praktijk zag het er allemaal veelbelovend uit. Een lekkere windkracht drie kan op het Haringvliet toch zorgen voor mooie wedstrijden. âHet leken net jonge koeien voor het eerst op weg naar de weiâ was de reactie van Marcel Hanenberg, wedstrijdleider op baan 1 ( IRC en ORC ). Na 2 pogingen om iedereen achter de startlijn te houden met evenzoveel afgebroken starts moest de zwarte vlag eraan te pas komen. Uiteindelijk konden op baan 1, slechts twee wedstrijden worden genoteerd want toen de ankerlier van het startschip er de brui aan gaf, kon het wedstrijdcomité letterlijk geen kant meer op. Op baan 2 ( eenheidsklassen) werden vier volle wedstrijden gevaren.

De zondag bracht duidelijk minder goed weer. Grijs, miezerige regen en geen wind speelden de wedstrijden parten. Op baan 1 werd slechts één wedstrijd met grote moeite gevaren en op baan 2 kon ook maar één legitieme wedstrijd worden vastgelegd. Een windshift van meer dan 90 graden maakte een einde aan de pret, waarna de deelnemers snel de haven opzochten. Aan alle klassen werden vervolgens de prijzen uitgereikt. Volgend jaar op 24 en 25 april hoopt de organisatie op meer wind.

Meer informatie over de Van Uden Reco Stellendam Regatta vindt u op: www.vanudenreco.nl