Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z08113

Vragen van de leden Dezentjé Hamming-Bluemink en De Krom (beiden VVD) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Dijksma, en de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het niet gebruiken van de integratiesubsidie door scholen. (Ingezonden 27 april 2009)


1
Bent u bekend met het artikel "Geld integratie scholen blijft liggen"? 1)


2
Is het waar dat de gemeente Den Haag scholen verplicht ontmoetingen te organiseren met andere scholen omdat anders de integratiesubsidie onvoldoende wordt gebruikt? Zo ja, wat vindt u hiervan?


3
Bent u van mening dat een subsidie van 200.000 voor ontmoetingen tussen scholen een effectieve en proportionele manier is om de leerlingen van zestien scholen met elkaar kennis te laten maken? In hoeverre vindt u het een taak van de overheid c.q. gemeente om dit verplicht te faciliteren? Kunt u dit toelichten?


4
Welke andere gemeenten verstrekken vergelijkbare integratie- en kennismakingssubsidies voor scholen? Worden scholen in andere gemeenten ook verplicht gebruik te maken van deze subsidie?


5
Deelt u de mening dat scholen niet verplicht gebruik moeten maken van een subsidie waar zij duidelijk geen interesse in hebben? Kunt u dit toelichten?


6
Deelt u de mening dat dit geld beter kan worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de veiligheid op straat te vergroten?


1) Algemeen Dagblad, 22 april 2009