Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 27-04-2009

Burenruzie loopt uit op twee aanhoudingen

ETTEN-LEUR: Een burenruzie in de wijk Grauwe Polder heeft zondag geleid tot twee arrestaties. Een 25-jarige man werd aangehouden op de verdenking van het bedreigen van zijn 47-jarige buurman. De verdachte deed op zijn beurt aangifte tegen de buurman, die hem mishandeld zou hebben. Beide mannen werden aangehouden.

De burenruzie ontstond omdat de 25-jarige verdachte zich ergerde over het gedrag van de 12-jarige buurjongen. Die was op het dak van het schuurtje geklommen om er een bal vanaf te halen, wat hij kennelijk vaker doet en was ook in hun tuinstoel gaan zitten. Op het moment dat hij de jongen daarover aansprak, kwam de vader van de jongen, een 47-jarige man, naar buiten die zich met het voorval bemoeide. De lezingen over wat er daarna gebeurde lopen uiteen. De 25-jarige verdachte zou dreigementen geuit hebben, de 47-jarige verdachte zou de ander bij de keel gegrepen hebben. Beide verdachte werden uiteindelijk aangehouden. Zij werden verhoord en zijn in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld. De wijkagent zal worden ingeschakeld, teneinde buurtbemiddeling te starten.

Politie onderzoekt diefstal vanaf bouwplaats

ETTEN-LEUR: Vanmorgen is ontdekt dat op een bouwterrein aan het Schuttershof in zeven in aanbouw zijnde woningen ingebroken. De cilindersloten werden middels de Bulgaarse methode open gebroken. Er zijn bouwmaterialen gestolen. Ook zijn goederen van het terrein meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de dieven, een vrachtwagen gebruikt hebben.

Rijbewijs inleveren na forse snelheidsovertreding

BREDA: Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben zondagavond op de Emerparklaan het rijbewijs van een 26-jarige Bredanaar ingevorderd nadat zij hadden geconstateerd dat deze man op zijn motorfiets 110 km/uur reed terwijl ter plaatse 50 km / uur is toegestaan. Een 36-jarige Bredanaar reed op dezelfde weg 116 km / uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 17-jarige Bredase jongen maakte een forse snelheidsovertreding op zijn brommer. Er werd vastgesteld met de laser dat hij 75 km / uur reed terwijl het maximum 45 km uur is. Ook hij moest zijn (bromfiets) rijbewijs afstaan.

Illegale visser op de bon

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar is zondagmiddag op de bon geslingerd omdat hij aan de Zaart aan het vissen was zonder vergunning. Hij heeft een boete betaald van 90 euro.

Politie ruimt hennepkwekerijen in Tuinzigt

BREDA: De politie heeft vandaag weer een 'hennepruimdag' gehouden. Deze keer vond de actie plaats in Tuinzigt en Heuvelkwartier. Het ging om bestuursrechterlijke ruimingen in samenwerking met de gebruikelijke partners zoals Essent, de woningcoöperaties en Bouw- en
Woningtoezicht. De politie kwam de meeste plantages op het spoor na meldingen aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Op twee adressen aan de Seringenlaan werden in schuurtjes plantages aangetroffen met respectievelijk 331 en 48 planten. In een woning aan de Duitenhuisstraat was op zolder een kwekerij ingericht met 121 planten. In een schuur bij een woning aan de Abeelstraat stonden 97 planten. Ook in een woning aan de Houtmanstraat bevond zich in een slaapkamer circa 40 planten. In alle gevallen was met de
elektriciteitsmeter geknoeid. Tegen de exploitanten wordt
proces-verbaal opgemaakt.

De politie en gemeente werken bij deze bestuursrechterlijke ruimingen nauw samen. Hennepkwekerijen leveren immers dikwijls brandgevaar op en zorgen voor stankoverlast. Ook ziet de politie steeds vaker een relatie tussen de hennepkweek en de georganiseerde misdaad. Tevens worden hennepkwekers regelmatig het slachtoffer van zogenaamde ripdeals.

Drugsdealer in Breda op heterdaad aangehouden (2e bericht)

BREDA: In aansluiting op de berichtgeving gisteren over een postactie zaterdagavond die onder meer resulteerde in de aanhouding van een 35-jarige Bredanaar ter zake de verdenking van het dealen in hard drugs het navolgende. De politie heeft gisteren onder leiding van de rechter-commissaris een zoeking verricht, in de woning waar hij regelmatig verblijft in de wijk Heusdenhout. Hierbij werden enkele honderden grammen harddrugs aangetroffen. Het gaat om cocaïne en heroïne.

Twee agenten in burger observeerden zaterdagavond zoals eerder gemeld een hen bekende 36-jarige veelpleger. Zij zagen dat deze man op de Slingerweg als bijrijder in een auto stapte. Zij reden direct door naar de Gasthuisvelden, waar ze contact hadden met een man die op de trap zat van het belastingkantoor. Voor de agenten leek het gezien de persoon die zij volgden en de aard van het contact op een
drugsoverdracht te gaan. Bij controle van de auto bleek dat er in het portiervak drie witte bolletjes met vermoedelijk cocaïne lagen. Gelet op deze bevindingen werd vervolgens de man, een naar later bleek 35-jarige Bredanaar, op de trap gecontroleerd. Bij hem werd een etui aangetroffen met circa 50 bolletjes ook had de verdachte maar liefst 50 bankbiljetten bij zich in verschillende coupures. Hij is in verzekering gesteld op de verdenking van het dealen van harddrugs. Ook de twee kopers zijn in verzekering gesteld. Zij zijn beiden
veelplegers. De 36-jarige man wordt verdacht van het runnen
(bemiddelen bij de aankoop van drugs). De 31-jarige verdachte stond nog gesignaleerd. Hij had namelijk nog een vonnis openstaan en moest zijn DNA nog afgeven.

Auteur
Willem van hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-04-2009 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |