Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Oud-West voert proef uit met gevelbanken

27 april 2009

Vanaf 15 april is het voor horecaondernemers in stadsdeel Oud-West toegestaan om gevelbanken te plaatsen. Hiervoor hoeft geen vergunning te worden aangevraagd. Het gaat om een proef van een jaar.

Op 31 maart 2009 heeft het Dagelijks Bestuur besloten om horecaondernemers de mogelijkheid te geven een gevelbank te plaatsen. Dit gebeurt naar aanleiding van verzoeken van horecaondernemers om een plek te creëren voor rokers.

Sinds de invoering van het rookverbod in de horeca gaan rokers naar buiten om te roken. Tijdens de terrasuren kan dat op het terras. Een gevelbank biedt een zitplaats aan rokers ook buiten de terrasuren om. De bank mag dan blijven staan, maar dient enkel als zitplaats. Er mogen dan uiteraard geen drankjes genuttigd worden.

Bouwe Olij, portefeuillehouder Economie: "Wij gaan deze proef uitvoeren omdat niet alleen het stadsdeel maar ook de horecaondernemers verwachten dat hiermee de overlast van rokers beperkt wordt. Voorlopig is het een proef voor een jaar. Daarna nemen we het besluit of de gevelbanken definitief mogen blijven".
---