Acteur Ashton Kutcher wint 100.000 dollar voor Unicef 27 april 2009, New York/Washington - De Amerikaanse acteur en presentator Ashton Kutcher heeft Unicef 100.000 dollar bezorgd. Met dit bedrag kan Unicef kinderen voorzien van muskietennetten die bescherming bieden tegen de malariamug.

Ashton Kutcher
Ashton Kutcher

Kutcher, onder meer bekend van de programma's Punk'd en That '70s Show, zet zich in voor de bestrijding van malaria. Met nieuwszender CNN ging hij de weddenschap aan hij als eerste 1 miljoen volgers voor zijn pagina op netwerksite Twitter zou binnenhalen. Afgelopen vrijdag won hij de weddenschap. CNN, die een halfuur na Kutcher de miljoenste volger op Twitter mocht verwelkomen, doneerde daarop 100.000 dollar aan Unicef.

De organisatie Malaria No More, waarmee Unicef in de bestrijding van malaria nauw samenwerkt, zal het bedrag verdubbelen. Met de in totaal 200.000 dollar kan Unicef ruim 25.000 muskietennetten aanschaffen. "We schatten dat als elk kind in Afrika onder een met insecticiden behandeld muskietennet slaapt, we ongeveer 70 procent malariadoden kunnen voorkomen," aldus Ann M. Veneman, directeur van Unicef Internationaal.

Ashton Kutcher op Twitter CNN Breaking News op Twitter Unicef Nederland op Twitter