Provincie Noord-Holland

Pont Noordhollandsch Kanaal nu ook op zondag

27-4-2009

Op verzoek van de provincie Noord-Holland vaart het pontje over het Noordhollandsch Kanaal bij Julianadorp vanaf 1 mei ook op zondag.

Voortaan hoeven wandelaars op zondag de etappe van het Noord-Hollandpad tussen Julianadorp en Kolhorn niet meer in te korten door aan de oostzijde van het kanaal te starten. Nu de pont ook op zondag vaart, kan de gehele etappe gelopen worden. Tussen 9.30 en 17.00 uur kunnen wandelaars het kanaal overgezet worden.

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een unieke gemarkeerde
lange-afstandswandelroute van Texel naar Huizen, door de binnenlanden van Noord-Holland. Het pad is 270 kilometer lang, opgedeeld in verschillende etappes. De wandeletappe tussen Julianadorp en Kolhorn gaat dwars door open bollen-, polder- en dijkenland. De wandeling van 22 kilometer laat Noord-Holland-Noord in haar volle glorie zien. Kaarsrechte dijken en in het seizoen kleurige bollenvelden. Meer informatie, routebeschrijvingen en kaarten zijn hier te vinden. Het Noord-Hollandpad is een initiatief van de provincie Noord-Holland die daarmee het wandelen door de provincie wil stimuleren.

Nieuwsredactie