Partij voor de Vrijheid (PVV)

EU-lidmaatschap Albanië onbespreekbaar voor PVV maandag 27 april 2009
Het overwegend islamitische land Albanië wil lidmaatschap aanvragen van de Europese Unie (EU). Dit is onbespreekbaar voor de PVV. De EU is al veel te groot. Ieder nieuw land kost Nederland nog meer geld en als Albanië ooit lid wordt dan zal de islamisering en de massa-immigratie nog verder toenemen. Albanië scoort op de corruptie index van `Transparency International' zelfs lager dan Roemenië, Bulgarije, Saoedi-Arabië en Burkina Faso. Laten we duidelijk zijn tegen Albanië en de deur dicht houden.

Schriftelijke vragen Van de leden Madlener en De Roon (beiden PVV) aan de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, over een eventueel EU lidmaatschap van Albanië.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht (*) dat Albanië haar lidmaatschap van de Europese Unie gaat aanvragen?


2.)
Bent u het met ons eens dat Albanië, waar zo'n 70% van de bevolking tot de Islam behoort, net zoals Turkije, nooit lid mag worden van de Europese Unie? Zo nee, waarom niet?


3.)
Bent u met ons van mening dat uitbreidingen van de Europese Unie niet in ons belang zijn en Nederland geld en invloed zullen kosten. Zo nee, waarom niet?


4.)
Bent u er van op de hoogte dat Albanië, net als Roemenië en Bulgarije, kampt met enorme problemen van corruptie en criminaliteit?


5.)
Bent u bereid om een Albanees lidmaatschap van de EU tegen te houden? Zo nee, waarom niet?

(*)
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3793985/___Albanie_dient_verzoek_in
_bij_EU___.html