Gemeente Teylingen

Teylingse praalwagen op het erepodium

27 april 2009

De Teylingse praalwagen Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel heeft vrijdagavond 25 april bij de start van het bloemencorso van de Bollenstreek de 3e prijs ontvangen. Ontwerpster van de wagen Margriet van Dam was erg blij met deze 3e plaats. De blijdschap was ook groot bij de steekersgroep van VV Ter Leede.)

Promotie Teylingen

De gemeente Teylingen heeft dit jaar samen met het corsocomite meer tijd gestoken in het promoten van de steekdagen. Ook dit jaar hebben duizenden bezoekers de Klinkenberghal in Teylingen bezocht. De eerste steek op de Teylingse wagen, woensdag 22 april, was een groot succes. Koning Arthur, ridders en herauten luisterden dit geheel op. Veel kinderen en ouders waren aanwezig bij de 1e steek voor Koning Arthur.

Corsowagen 2009

Bloemencorso 2009

Corso zaterdag 26 april was het gezellig druk in alle dorpen van de gemeente. Warmond ontving vele bezoekers voor de eerste weidegang van de koeien, waaronder Minister Verburg. Sassenheim en Voorhout ontvingen duizenden bezoekers uit de regio en van buitenaf. Ook Commissaris van de Koningin de heer Franssen bekeek het corso vanaf de tribune in Voorhout. Al vroeg in de morgen was het in alle dorpen een gezellige drukte ook dankzij het mooie weer.

Het gemeentebestuur kijkt met veel plezier terug op een geslaagde week en corsoweekend.

De Teylingse corsowagen

De keuze voor "Koning Arthur en de Ridders van de ronde tafel" was voor Teylingen niet zo moeilijk. Koningen en Ridders passen bij Teylingen en met name bij de Ruïne. Op de praalwagen is ook een deel van de Ruïne uitgebeeld. De corsowagen werd vooruitgegaan door de ruiters van Sint Hubertus uit Lisse.

De jury was vol lof over de wijze waarop het verhaal van Koning Arthur was uitgebeeld op de praalwagen.

Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel

Koning Arthur en de Ridders van de ronde tafel