Stichting Aids Fonds

Online je spullen verkopen voor het goede doel

23-04-2009
Joop Braakhekke verkoopt zijn spullen voor www.verkoopgoed.nl Met een bakfiets vol eigen, tweedehands spullen lanceerde Joop Braakhekke donderdag 23 april om 13.00 uur op het Amsterdamse Waterlooplein de digitale marktplaats www.verkoopgoed.nl. Via deze nieuwe site kunnen mensen hun spullen voor het goede doel verkopen. De donatie komt in zijn geheel bij de goede doelen terecht. Het Leger des Heils, STOP AIDS NOW! en Conclusion zijn de oprichters van verkoopgoed.nl.

Hoe werkt verkoopgoed.nl?
Via www.verkoopgoed.nl kun je eenvoudig spullen aanbieden en vinden. Koper en verkoper nemen zelf contact met elkaar op en maken een afspraak voor de overdracht. De verkopende partij maakt de keuze aan welk goed doel de opbrengst ten goede komt. Als er geen goed doel gekozen is, wordt de donatie gelijk verdeeld over de goede doelen. Verkoopgoed.nl is laagdrempelig omdat je zonder registratie kunt rondsnuffelen. En als je artikelen aanbiedt, worden je gegevens niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Joop Braakhekke en Carry Tefsen
Joop Braakhekke verkocht zijn spullen vanuit een kraam op het Waterlooplein. De nog niet verkochte spullen staan op www.verkoopgoed.nl. Ook Carry Tefsen biedt via de site vier zeefdrukken van haar hand te koop aan.

Actieve betrokkenheid
STOP AIDS NOW! en het Leger des Heils hebben zich enthousiast aangesloten bij verkoopgoed.nl. Het is voor de goede doelen een unieke aanvulling op fondsenwerving. In plaats van het invullen van een acceptgiro worden mensen actief betrokken. Het is de bedoeling dat ook andere goede doelenorganisaties zich aansluiten.

Met verkoopgoed.nl wil Conclusion maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet door geld te doneren, maar door heel Nederland actief te betrekken bij het bijdragen aan een betere samenleving. Grondgedachte is dat veel mensen graag iets willen geven aan een ander, vooral als ze hierbij ook nog eens een goed doel steunen.