Gemeente Noordwijk

COSMETISCHE OPKNAPBEURT VUURTORENPLEIN
Op maandag 27 april ontving kunstenares Joke C. Bos uit handen van burgemeester Groen en wethouder Vroom (CDA) een bos bloemen als dank voor haar betrokkenheid bij het Vuurtorenplein. Joke C. Bos is een van de kunstenaars die aan het plein hun atelier hebben. Samen met anderen maakte zij zich sterk voor een goede staat van onderhoud van het Vuurtorenplein.

Het plein ondergaat nu een cosmetische opknapbeurt, waardoor het toonbaar deze zomer in kan. Voor het volgend seizoen bereiden de gemeente en betrokkenen als Joke C. Bos gezamenlijk een nieuw inrichtingsplan voor. Ook dit is `voorlopig', want in afwachting van de mogelijke ontwikkelingen op basis van de structuurvisie Noordwijk Zeewaardig. Deze visie op de toekomst van Noordwijk aan Zee wordt voor de zomervakantie in de gemeenteraad behandeld. Op basis daarvan kan de definitieve planvorming voor het Vuurtorenplein aanvangen.

De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd betreffen het onderhoud. Wethouder Vroom was uiterst tevreden over de alertheid van betrokkenen en de samenwerking: "Joke C. Bos en ik hebben samen de bloembakken gevuld waarmee we hebben willen aangeven de toekomst van het plein als een gezamenlijke zorg te zien. Waarbij de gemeente de verantwoordelijkheid voor het openbare onderhoud heeft en die dan ook alle aandacht zal geven die nodig is." Het plein is nu grondig schoongemaakt, waaronder de `Zeesterrenwand'. Het beeld `Janus' is eveneens schoongemaakt en wordt in de eerste helft van mei gerestaureerd. Aan de voet komen bloembakken. Twee betonnen zeesterren op het plein zijn verwijderd, evenals het oude podium. Op het plein worden zes banken van steigerhout geplaatst. De lantaarnpalen zijn rechtgezet. Hetzelfde geldt voor de betonnen paaltjes. De luifel langs de bebouwingszijde is aan de onderzijde geschilderd en dat gebeurt ook aan de voorzijde. De verlichting is gerepareerd.