Ingezonden persbericht


Flinke financiële bijdrage voor project in Waldervaart

Wooncompagnie en Huurdersvereniging DOS
steunen Zoneparc bij scholen in Schagen!

Wooncompagnie en Huurdersvereniging De Onderste Steen (DOS) sponsoren een bijzonder project in de buurt Waldervaart in Schagen. Bij drie basisscholen wordt binnen afzienbare tijd het schoolplein heringericht tot een zogeheten Zoneparc: een gezamenlijk plein waarvan kinderen (en volwassen buurtbewoners) ook buíten schooltijd gebruik kunnen maken. 'Het plein is niet alleen een toegevoegde waarde voor de school, maar voor de hele buurt,' aldus Chris van der Voort, secretaris van de huurdersvereniging.

Het Zoneparc is kort gezegd een (her)ingericht schoolplein, waarbij gebruik wordt gemaakt van drie zones: een gele zone ('Chill-zone'), een blauwe zone ('Multi-activiteiten-zone') en een rode zone ('Sport-zone'). Op het plein worden onder meer wat kleinere speeltoestellen geplaatst, zoals doeltjes en een ballenvanger. De drie scholen, de Tender, de Nico Tinbergenschool en de Burgemeester de Wildeschool, ontvangen eveneens nieuw sport- en speelmateriaal. Zoneparc is bedoeld voor innovatieve pauzemomenten, overblijfperiodes en naschoolse activiteiten. Maar ook kan het plein tussen de drie scholen, in samenwerking met organisaties en instanties in de buurt, 's avonds en in weekeinden worden gebruikt voor uiteenlopende buurtactiviteiten.

Wijk krijgt nog meer kleur
Wooncompagnie zal het project met 10.000 euro steunen, Huurdersvereniging DOS (met zo'n 400 leden) stelt 5.000 euro ter beschikking. 'Wij dragen het project vooral een warm hart toe omdat het onze wijk nog meer kleur geeft,' aldus Van der Voort. 'Waldervaart is een mooie, groene, kindvriendelijke buurt, maar het zou geweldig zijn als er wat meer activiteiten worden ontplooid. Dat komt de leefbaarheid alleen maar ten goede en dat is iets waar wij ons als huurdersvereniging graag hard voor maken.' Voor de realisatie van het project werken Wooncompagnie, DOS en de betreffende scholen samen met de gemeente Schagen en de buitenschoolse opvang. Wijkvereniging Waldervaart verzorgt de voorlichting van het project. Zo zal in de gehele wijk huis-aan-huis foldermateriaal worden bezorgd.

Van der Voort benadrukt het belang van een huurdersvereniging. 'Het is dé manier om samen dit soort leefbaarheidsprojecten van de grond te krijgen. Bovendien kunnen huurders via de vereniging opkomen voor al hun belangen.' Het lidmaatschap van een huurdersvereniging kost slechts 6 euro per jaar. Geïnteresseerde huurders vinden op de site van Wooncompagnie (www.wooncompagnie.nl) alle benodigde informatie over de huurdersverenigingen in de verschillende gebieden en wijken.



Ingezonden persbericht