Politie IJsselland Hoenderloo- Inbraak in dorpshuis

In het dorpshuis van Hoenderloo aan de Paalbergweg is afgelopen weekend ingebroken. Er is een geldbedrag weggenomen.

De dader(s) zijn het dorpshuis binnen gekomen door een bovenlicht te forceren. De inbraak is ergens tussen zaterdagavond laat en zondagochtend vroeg gepleegd. De politie onderzoekt de inbraak.

Apeldoorn - tientallen fietsen gestolen bij bedrijfsinbraak

Bij een bedrijfsinbraak aan de Egerlaan in Apeldoorn zijn zondag 26 april onder andere tientallen fietsen weggenomen.

De fietsen behoren toe aan een bedrijf dat fietsen verhuurt. De dader(s) zijn het bedrijf binnen gekomen door het toegangshek en een deur te forceren. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Apeldoorn - man aangehouden voor vernielingen

Een 48-jarige man uit Apeldoorn is zondag 26 april aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan een woning aan de Ooiweg in Apeldoorn.

De man zou meerdere ramen van de woning vernield hebben. Een 20-jarige vrouw raakte gewond door de glasscherven. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - rijden onder invloed

De politie heeft maandagmorgen 27 april rond 00:40 uur een 47-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed.

De automobilist reed op de Marchantstraat in Apeldoorn toen hij werd staande gehouden door surveillerende agenten. Zij roken dat de man alcohol genuttigd had, en een blaastest bevestigde dit. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,8 blies. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal ontvangen.

---- --