Gemeente Utrecht


2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
53 Vragen van de heer J.A. Kleuver
(ingekomen 24 april 2009)


In de nieuwsuitzending van RTV Utrecht van 23 april 2008 werd de lancering bekend gemaakt van www.onbereikbaarutrecht.nl. Op deze site, een initiatief van RTV Utrecht zelf, kunnen mensen hun klachten kwijt over de bereikbaarheid van Utrecht ten gevolge van wegwerkzaamheden. Hoewel het begrijpelijk is dat wegwerkzaamheden voor overlast kunnen zorgen, heeft D66 steeds gepleit voor een nauwkeurige planning en voor goede communicatie, om zoveel mogelijk overlast te voorkomen. D66 heeft een aantal vragen aan het college.

1. Waarom heeft de gemeente zelf de www.utrechtonbereikbaar.nl geclaimd? Welk inzicht deed u besluiten om deze naam te claimen?
2. Hoe beoordeelt u het signaal dat uitgaat van het initiatief van RTV Utrecht om www.onbereikbaarutrecht.nl te beginnen?
3. Heeft u deze uitzending in U Vandaag gezien en wat vond u ervan? Vond u de ergernis van de verslaggever terecht?
4. Is het volgens het college zo dat de huidige cumulatie van wegwerkzaamheden zorgvuldig gepland is en dat de slechte bereikbaarheid waarvan nu sprake is het hoogst haalbare is? Zo nee, gaat u aanpassingen doen?
5. Is het volgens het college zo dat de omleidingsroutes allemaal goed zijn aangegeven en allemaal goed functioneren? Zo nee, gaat u aanpassingen doen? Welke?
6. Is het volgens het college zo dat bezoekers van Utrecht voldoende gewaarschuwd zijn voor de slechte bereikbaarheid van de stad?
7. Kan de communicatie over de bereikbaarheid nog verbeterd worden door bijvoorbeeld al vanaf de snelwegen te wijzen op alternatieve mogelijkheden om de stad te bereiken?
8. Ziet u in de slechte bereikbaarheid van Utrecht een kans om de transferia extra te promoten? Zo ja, wat gaat u ondernemen?
9. Hoe is het gesteld met grote werkgevers in Utrecht en de wijze waarop zij worden geadviseerd over de mogelijkheden om hun werknemers met andere vervoermiddelen dan de auto, tijdelijk of definitief, naar Utrecht te laten komen?
10. Gaat u het initiatief van RTV Utrecht volgen om te zien waar de knelpunten zitten of ziet u er iets in om dit initiatief over te nemen?


---- --