Ingezonden persbericht


Vrij Uit

Spicalaan 41

2132 JG Hoofddorp

Postbus 700

2132 AS Hoofddorp


- Persinformatie -

Vrij Uit bereidt vakantieganger met Servicebericht voor op vertrek

Uhh... vergeet je tandenborstel niet!

Iedereen kent het wel; de hectische weken voordat de vakantie begint. Er moet nog van alles afgerond worden op het werk, de vakantie-inkopen worden gedaan en eigenlijk is het ook nog wel gezellig om iedereen te zien voor dat de reis begint. Vrij Uit biedt haar klanten vanaf heden een rustpunt in de prevakantie hectiek; het Vrij Uit Servicebericht. Twee maal voor vertrek ontvangt de klant een Vrij Uit e-mail nieuwsbrief. Hierin staan checklists voor vertrek en actuele informatie over de bestemming. Zo kan de vakantie goed voorbereid beginnen.

Vakantieganger waardeert checklists
De vakantievoorpret begint pas echt bij de eerste voorbereidingen. Natuurlijk wil je niets vergeten, maar wat moet er allemaal mee op vakantie? Vrij Uit stuurt in het eerste Servicebericht, 14 dagen voor vertrek, een handige online checklist. Op deze checklist staan de punten die je voor vakantie thuis moet regelen, een handige inpaklijst, benodigde reisbescheiden, 'must haves' op het gebied van gezondheid en bijvoorbeeld tips voor de auto. Zeven dagen voor vertrek ontvang je als 'bijna-vakantieganger' een tweede Servicebericht van Vrij Uit. Hierin staat een handige link naar de actuele weersinformatie op de vakantiebestemming, een routeplanner en kunnen klanten heel eenvoudig achterblijvers op de hoogte stellen van hun reis- en verblijfgegevens. De klantwaardering voor deze nieuwe service is opvallend hoog. In de pilotfase waar bijna 1500 klanten aan deelnamen, werden beide Serviceberichten door meer dan 75% van de ontvangers gelezen. Meer dan de helft van de ontvangers maakte eveneens gebruik de speciale website die gekoppeld is aan de Serviceberichten.

Ontspannen op vakantie
Naast het versturen van Vrij Uit Serviceberichten, heeft Vrij Uit voor haar klanten een speciale website opgezet voor service en informatie; www.vrijuit-info.nl. Op de website staan diverse checklists, informatie over pechhulp in het buitenland, aanbiedingen voor handige vakantieproducten en allerlei praktische tips en trucs voor een goede vakantievoorbereiding. Alles gecheckt en geregeld? Begin ontspannen aan je vakantie... Zo moet vakantie zijn.

Over Vrij Uit
Jaarlijks gaan ruim een half miljoen Nederlanders met Vrij Uit op vakantie naar tientallen Europese bestemmingen. Hiermee is Vrij Uit naast marktleider op het gebied van autovakanties, ook marktleider in wintersport. Daarnaast biedt Vrij Uit ook vlieg- bus- en treinreizen aan en sinds 2008 heeft Vrij Uit een volwaardig Citytrips programma. Vrij Uit is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook touroperator Neckermann en het reisbureauketen Thomas Cook. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.

Hoofddorp, 27 april 2009


---



Ingezonden persbericht