Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Twence sluit 2008 af met uitstekend resultaat

Twence Afval en energie kan terugkijken op een uitstekend 2009. Het netto resultaat is nog beter dan wat gebudgetteerd was voor het afgelopen jaar. Dit is te danken aan enkele bijzondere baten, ondermeer de verkoop van stortrechten, en fiscale meevallers. Dit maakt dat Twence, met een netto resultaat van E 10,5 miljoen, ondanks de opkomende kredietcrisis een record jaar heeft gehaald. Volgens de directie is dit mede te danken aan de grote inzet van het personeel dat naast de 'normale' bedrijfsvoering ook te maken had met de grote nieuwbouwprojecten.

In de aandeelhoudersvergadering is besloten om de winst aan de algemene reserves toe te voegen. Aan de aandeelhouders wordt een bedrag van bijna E 800.000 aan dividend uitgekeerd.

De komende maanden vindt overleg plaats met de Regio Twente hoe Twence in 2009 financieel kan bijdragen aan de projecten uit de Agenda van Twente die door Regio wordt uitgevoerd.

Voor 2009, wanneer ook de derde verbrandingslijn in bedrijf komt, verwacht Twence eenzelfde of mogelijk zelfs iets hoger resultaat dan in 2008. Dit is mede afhankelijk van de niet goed te voorspellen effecten van de economische crisis op de resultaten van Twence.

In 2008 verwerkte Twence meer dan 840.000 ton afval op de locaties Boeldershoek en Elhorst-Vloedbelt. Ruim 90% daarvan werd omgezet in grondstoffen, bouwstoffen en energie.

De energieproductie wordt een steeds groter deel van de totale omzet van Twence. De nieuwe Biomassa Elektriciteits Centrale heeft hieraan in 2008 een belangrijke bijdrage geleverd. De verwachting is dat in 2009 het aandeel energie in de totale omzet van het bedrijf 40% zal bedragen.

Twence in het kort
Twence is een afvalverwerkingsbedrijf dat energie produceert. Het bedrijf verwerkt al het huishoudelijke afval en veel van het bedrijfsafval uit de regio Twente. Het afval wordt veilig en volgens de laatste stand van de techniek gescheiden, geschikt gemaakt voor hergebruik, gecomposteerd, verbrand of - als het niet anders kan - gestort.

Twence met zijn hoofdvestiging aan de A35 tussen Hengelo en Enschede, is een groeiend bedrijf waar ruim 200 mensen werken. De Twentse gemeenten zijn de grootste aandeelhouder.

Twence dient het milieu en werkt aan de toekomst: toekomstige generaties moeten kunnen rekenen op een verantwoorde en betaalbare verwerking van afval.