Gemeente Veenendaal


Spitsstroken A12 Ede-Veenendaal vanaf 27 april 2009 open

De minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, komt 27 april de met spitsstroken verbrede A12 tussen Ede en Veenendaal openstellen. De spitsstroken gaan vanaf dan open wanneer tussen 06.00 en 23.00 uur meer dan 3000 motorvoertuigen per uur passeren. Hiermee wordt het werk, waarmee Rijkswaterstaat in augustus 2007 startte, officieel in gebruik genomen.

Â

Het werk aan de verbreding van de A12 omvat de aanleg van spitsstroken over 9 kilometer in beide richtingen, het aanbrengen van dubbellaags ZOAB over het hele traject, de aanleg van vier nieuwe viaducten (Bovenbuurtwegviaduct, Statenpadviaduct, Pakhuisviaduct en de aanleg van het nieuwe viaduct voor de nieuwe aansluiting Veenendaal), aanleg ecoduiker, verlenging van een tunnel (Stationsstraat), aanleg geluidswerende voorzieningen (ca 2400 meter) en het plaatsen van installaties voor het bedienen van de spitsstroken.

Â

De komende periode vinden afrondende werkzaamheden bij Ede plaats: afwerken twee viaducten (Statenpad en Bovenbuurtweg), aanpassen middenberm, aanbrengen dubbellaags ZOAB en markering, verwijderen tijdelijke barriers, inregelen cameraâs en bermen afwerken. Ter hoogte van Veenendaal wordt nog een klein stukje dubbellaags ZOAB aangebracht.Â

Â

Tot 27 april blijft de verkeerssituatie tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek in beide richtingen zoals deze nu is. Het verkeer heeft hier in beide richtingen de beschikking over twee rijstroken met een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. Tussen knooppunt Maanderbroek en Ede zijn de rijstroken versmald en op sommige plaatsen verschoven en geldt in beide richtingen een snelheidsbeperking.

Â

In maart worden veel werkzaamheden uitgevoerd. Hiervoor zal onder meer in het weekend van 12-13 en 20-21 maart de A12 tussen aansluiting Wageningen (24) en aansluiting Oosterbeek (25) in beide richtingen afwisselend een tweetal nachten afgesloten worden. Dit om de laatste asfalteringswerkzaamheden mogelijk te maken. Nadere info hierover verschijnt te zijner tijd.Â

Â
Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/a12.