Gemeente Duiven


Record-deelname Sport Vakantie Week april


----------
Van maandag 27 tot en met woensdag 29 april wordt op tal van plaatsen in de gemeente Duiven weer de Sport Vakantie Week georganiseerd. Aan dit sportfestijn werken 19 sportorganisaties mee met een gevarieerd aanbod. De organisatoren van de Sport Vakantie Week, Henk Verweijen en Jurjo Hagen, kunnen 430 jongeren verwelkomen.

Nieuwe activiteiten
Dansstudio Mareille en dansstudio Move On bieden in de bovenzaal van turnhal Mobilis jazzstreetdance en jazzdance aan. Nieuw is deelname van hengelsportvereniging De Graskarper. De Graskarper werkt graag mee om de Duivense jeugd kennis te laten maken met de hengelsport. In Daltonschool Het Klokhuis wordt eerst in theorie uitgelegd wat vissen inhoudt. Daarna gaan de begeleiders met de deelnemers naar het nabij gelegen viswater. Voor hengels en voer wordt gezorgd. Ook Mikado komt ditmaal weer met een aantrekkelijke aanbod. Op het programma staat zelfverdediging, kickboxen en - nieuw - streetsurfing.

Aanbod jeugd in de onderbouw
Voor de jeugd in de onderbouw van het basisonderwijs zijn er dit keer volop mogelijkheden. Zij kunnen terecht bij turnen, korfbal, Alles Kids (3 - 5 jaar, samen met een ouder), tuimeljudo, kleuterballet en mini-handbal.

Fitness zeer in trek
Voor het door Sportstudio Re-Action aangeboden programma fitness, kickboxen en klassiek ballet is uitzonderlijk veel belangstelling. In het jaar dat Sportstudio Re-Action het 20-jarig jubileum viert wordt voor deze activiteiten een dubbelprogramma aangeboden.