Ingezonden persbericht


Persbericht 22 april 2009

Jonge Talenten op Radio 4

Van 27 april t/m 1 mei 'De Week van het Jong Talent'

Radio 4 organiseert in samenwerking met de KRO van maandag 27 tot en met vrijdag 1 mei 'De Week van het Jong Talent'. De klassieke zender biedt jong klassiek talent uit binnen- en buitenland een podium, waarmee zij zich kunnen presenteren aan een groot publiek. In de Week van het Jong Talent zijn de sterren van de toekomst, die zich het afgelopen seizoen aandienden, op Radio 4 te beluisteren.

Componist van de Dag

Radio 4 besteedt van maandag tot en met vrijdag van 19.30 tot 20.00 uur uitgebreid aandacht aan de muziek van jonge Nederlandse componisten in 'De Componist van de Dag (VARA)'.

Het Avondconcert

In het Avondconcert (KRO) zendt Radio 4 van 20.00 tot 23.00 uur live uitvoeringen en registraties uit met jonge talenten die op onderscheidende wijze van zich hebben laten horen. Maandag is het thema van de uitzending Concoursen voor jonge Musici. Er zijn opnames te beluisteren van de finalisten van onder andere het Charles Hennen Concours, het Oscar Back Concours, Het Deutekom Operaconcours en het Prinses Christina Concours. Het thema van het avondconcert van dinsdagavond is De Nationale Top. Diverse talentvolle ensembles en solisten geven een concert dat live uitgezonden wordt vanuit Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Het thema van woensdagavond is Het jeugdorkest met opnames van onder andere ons eigen NJO en het internationaal geroemde Gustav Mahler Jugend Orchester.

Donderdagavond is het thema Internationaal aanstormend talent. Radio 4 besteedt deze avond aandacht aan diverse internationale jongtalent-series zoals Rising Stars.

Het avondconcert van de vrijdagavond staat, evenals de dinsdagavond, in het teken van De Nationale Top, met vocaal ensemble Wishful Singing, jong zangtalent in Concerto della Donne onder leiding van Claron McFadden en kamermuziek in een bijzondere bezetting rechtstreeks vanuit de Serre van het AKN-gebouw in Hilversum.

Voor meer informatie www.radio4.nl/jongtalent



Ingezonden persbericht