Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
23 april 2009


--Persbericht-

Informatieavond reconstructie kom Lievelde

Bernhard Vos Clubhuus, Bergstraat Lievelde, 27 april 2009, 19.30 uur

Op maandag 27 april a.s. zal het Voorlopig Ontwerp (VO) van de reconstructie van de kom Lievelde worden gepresenteerd tijdens een informatieavond in het Bernard Vos Clubhuus in Lievelde. Belangstellenden worden op de hoogte gesteld van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden van de reconstructie van de Kern Lievelde.

Op 8 december 2008 is -ook op een informatieavond- de voorgenomen reconstructie met belangstellenden besproken en is aangegeven wat voor de gemeente de belangrijkste actiepunten zijn en welke randvoorwaarden aan de reconstructie verbonden zijn. Daarnaast is op deze avond een eerste inventarisatie gedaan van knelpunten en wensen van de bewoners van Lievelde.

Naar aanleiding hiervan is de gemeente in de maand februari 2009, per buurt, met de inwoners in gesprek gegaan over de nadere uitwerking van de plannen en eventueel mogelijke aanpassingen. Daarnaast is op 30 maart 2009 tijdens de jaarvergadering van het Lievelds Belang een toelichting gegeven op de watersituatie in Lievelde en zijn knelpunten voor regenwater en grondwater besproken.

Dit alles heeft geresulteerd in een Voorlopig Ontwerp (VO) dat wordt toegelicht op maandag 27 april 2009 in het Bernard Vos Clubhuus aan de Bergstraat te Lievelde. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Namens de gemeente Oost Gelre zijn aanwezig de planbegeleider de heer P. Miltenburg en de heer M. Grasveld van het bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur Grasveld & Fleuren.


-- Einde persbericht --

---

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------


---- --