Gemeente Heemskerk


vrijdag, 24 april 2009

Ondertekening meldingenconvenant jeugdoverlast

De gemeente, politie en de stichting Welschap Welzijn ondertekenen op maandag 27 april het meldingenconvenant jeugdoverlast. In dit convenant is vastgelegd wanneer, wie, wat doet als er meldingen van jeugdoverlast bij de gemeente of de politie binnenkomen. Spin in het web is de ingestelde jeugddriehoek die de meldingen verwerkt tot concrete acties of adviezen. De jeugddriehoek bestaat uit een buurtmeester, een ambulante jongerenwerker en een mentorspecialist jeugd van de politie.

In het buurtcontract van Hart van Heemskerk is de afspraak gemaakt een plan van aanpak te maken om overlast van jeugd in de wijk te verminderen. Resultaat van deze afspraak is de jeugddriehoek en het meldingenconvenant. De jeugddriehoek komt regelmatig bij elkaar om alle binnengekomen meldingen uit alle wijken te bespreken en om te zetten in concrete acties of adviezen. Het doel van het convenant is om deze acties en adviezen op het gebied van preventie, toezicht en handhaving rondom jeugdoverlast meer gestructureerd tot uitvoer te brengen.

Het meldingenconvenant jeugdoverlast is in lijn met het integrale veiligheidsplan "Veilig uitgaan", dat de gemeenten Heemskerk, Uitgeest en de politie hebben opgesteld om een structurele en integrale oplossing te bieden voor het terugdringen van overlast door jeugdigen.

---