Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER verzorgt upgrade Microsoft Dynamics AX bij Seaarland Shipping

~ Microsoft Dynamics AX 2009 ondersteunt toekomstige groei scheepvaartmaatschappij ~

Eindhoven, 27 april 2009 - CIBER Nederland heeft een upgrade verzorgd van Microsoft Dynamics AX bij Seaarland Shipping Management B.V. De upgrade was nodig, omdat de internationale scheepvaartmaatschappij verwacht de komende jaren een forse groei door te maken. Daarmee is de laatste voorbereiding getroffen om Microsoft Dynamics AX te koppelen aan Veson Imos, het operationele systeem dat Seaarland gebruikt om de schepen te volgen op hun dagelijkse routes.

Seaarland is gestationeerd in Nederland en heeft verschillende vestigingen in het buitenland. Dagelijks varen 40 tankers en 7 bulkschepen de wereld rond om goederen te vervoeren. Daarnaast heeft Seaarland op dit moment maar liefst 13 tankers en 11 bulkschepen in aanbouw. Het bedrijf heeft dus stevige ambities; ook op geografisch gebied wil Seaarland groeien. Om deze groei te kunnen ondersteunen, wilde Seaarland de financiële gegevens, die wereldwijd worden verzameld in Microsoft Dynamics AX, koppelen aan het operationele systeem Veson Imos. Voordat deze koppeling kon worden aangebracht, moest het programma worden geüpgraded naar Microsoft Dynamics AX 2009.

De upgrade is binnen het korte tijdsbestek van anderhalve maand gerealiseerd. Ronald Rens, Service Line Manager Dynamics AX bij CIBER Nederland: "En dat terwijl de upgrade best een uitdaging was. Niet alleen vanwege de koppeling aan Veson Imos, maar ook omdat de administratie van Seaarland nogal complex is - onder de groep vallen meer dan 35 bedrijfsonderdelen. Dynamics AX is twee versies verder geüpgrade en SQL Server is opgewaardeerd van versie 2000 naar 2005."

Financieel manager Michiel Cerneus van Seaarland is erg te spreken over de geleverde diensten van CIBER: "Er zaten nog wat kinderziektes in het systeem, omdat wij de nieuwe versie in een relatief vroeg stadium in gebruik namen. Het was dus al met al geen eenvoudige taak om de upgrade te verzorgen, zeker niet omdat we in die tijd ook nog de administratie moesten afsluiten. De overgang heeft dus behoorlijk wat druk op de afdeling gelegd. CIBER heeft dat prima aangevoeld, we vonden de samenwerking goed en ook prettig."

Ook de medewerkers die met Dynamics AX werken, bevalt de overgang goed, zegt Cerneus: "De gebruikersinterface van AX 2009 is een stuk vriendelijker. Het programma heeft nu de look-and-feel van Microsoft Outlook. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor nieuwe medewerkers om met het programma te gaan werken."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 13 jaar actief met ongeveer 500 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Wilco Jacobs
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: wilco.jacobs@ciber.nl

Voor verdere informatie en beeldmateriaal kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/CIBER/c/387 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com