Gemeente Soest

.

Inwoners van t Hart-Soestdijk kunnen mening geven vanuit huis

27 april

Het wijkbewonersteam van 't Hart-Soestdijk (WBT) is gestart met een digitaal panel oftewel het digipanel. Bewoners uit deze wijk kunnen een aantal keer per jaar via internet hun mening geven over zaken die spelen in de wijk.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld verkeer, hondenpoep, maar ook het winkelen in de Van Weedestraat. Daarmee is 't Hart-Soestdijk het tweede WBT met een digipanel. Smitsveen werkt hiermee al succesvol sinds januari 2008.

Het WBT wordt door de gemeente en andere organisaties erkend als een belangrijke gesprekspartner. Zij geeft gevraagd en ongevraagd haar mening over allerlei onderwerpen die voor 't Hart-Soestdijk van belang zijn.

Bewoners kunnen hun stem over deze onderwerpen laten horen door een vergadering bij te wonen, maar niet iedereen heeft daar zin in of tijd voor. Het WBT hecht echter veel waarde aan een zo groot mogelijke steun van haar achterban: de bewoners uit de wijk.

Vanaf nu hoeft tijd voor de bewoners van 't Hart en Soestdijk in ieder geval geen belemmering meer te zijn om toch hun mening te geven. Iedere bewoner, ouder dan 16 jaar, die lid wil worden van het digipanel kan zich opgeven via de website van't Hart-Soestdijk: www.soestdijkhethart.nl en daar het inschrijfformulier invullen.

Deelname kost weinig tijd, is van belang voor de wijk, maar verplicht de bewoners verder tot niets. Het WBT geeft als dank voor het aanmelden een mooi vormgegeven zaklamp cadeau. Deze is handig voor in de auto, met vakantie, in de meterkast etc.

Wanneer bewoners meer informatie willen hebben over het digipanel of over het wijkbewonersteam, dan kunnen zij contact opnemen met de wijkcoördinator van deze wijk, Marcel Wolswijk. Dit kan per telefoon: 6093537 of per mail: wolsm@soest.nl