NPM Capital NV


27 april 2009

Oprichting NPM Healthcare

NPM Capital heeft besloten de activiteiten in de gezondheidszorg vanuit een apart bedrijf uit te bouwen. Daartoe is NPM Healthcare Holding BV opgericht, dat zich primair zal richten op de opbouw van een portefeuille aan belangen in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg.

NPM Healthcare wordt geleid wordt door Diederik de Groot van Embden, onder meer oprichter van Independer.nl en sinds 2004 ondernemer in de zorg. Het managementteam bestaat verder uit Aart den Hartog, voormalig financieel directeur van de Koninklijke Schouten Groep en Joris Sibbing, voormalig zelfstandig corporate finance adviseur.

Het belang van private zorginstellingen
NPM Capital ziet de gezondheidszorg als een gebied waar professionaliteit en een bedrijfsmatige aanpak worden gecombineerd met een belangrijke maatschappelijke functie. Daarnaast leeft de overtuiging dat private investeringen in de gezondheidszorg in de toekomst een belangrijke bijdrage zullen gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van goede betaalbare zorg in Nederland.

Gericht op langere termijn
NPM Healthcare zal haar portfolio opbouwen aan de hand van een eigen visie op de lange termijn ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Focus op de lange termijn is dan ook het kenmerk voor de aanpak van NPM Healthcare, een aanpak die ook kenmerkend is voor de participatie-activiteiten van NPM Capital. Dit betekent dat NPM Healthcare zich zal concentreren op langere termijn waardecreatie door kwalitatieve versterking en uitbouw van de zorgbedrijven waarin wordt geïnvesteerd.