Ingezonden persbericht


Crisis zorgt voor hoger aanbod kleine modellen op Speurders.nl Steeds meer kleinere auto's aangeboden op internet

Amsterdam - Het aanbod van kleine auto's op internet neemt snel toe. Op Speurders.nl, de grootste gratis online winkelstraat van Nederland, is het aantal kleinere modellen sinds het uitbreken van de economische crisis met maar liefst 20 procent gestegen. Ook worden er op de website steeds meer hybride auto's aangeboden. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er gemiddeld 280. In 2008 bleef dat aantal nog steken op 200.

Records
Speurders.nl bestaat in 2009 vijf jaar en nog nooit werden er zoveel kleine occasions aangeboden. Records zijn er voor de Renault Twingo (400) en de Fiat Punto (560). Van het Italiaanse merk doen ook de Cinqucento en de Panda het erg goed. De Seat Ibiza is met 360 occasions eveneens opvallend sterk vertegenwoordigd in het uitgebreide wagenpark op Speurders.nl. "De eerste signalen van deze ontwikkeling ontdekten we vorig jaar zomer al, toen de brandstofprijzen zo aan het stijgen waren. Nu is het niet meer de ergernis aan de pomp, maar de economische crisis die mensen doet besluiten om voor een kleiner model te kiezen", aldus marketingmanager Bernice Thijm.

Meer bezoekers
Speurders.nl zit in de lift. In september van 2008 kreeg de website een nieuw jasje aangemeten wat tot nog meer tevreden bezoekers heeft geleid. "De vernieuwde site is vooral gebruiksvriendelijker geworden. Het vinden staat bij ons altijd voorop. Zo waarschuwt onze ZoekTurbo gebruikers als er een advertentie wordt geplaatst die voldoet aan de zoekopdracht. Daardoor hoef je nooit meer een advertentie te missen, zelfs niet wanneer je offline bent. Aan de toegankelijkheid van de website hebben we overigens niets gewijzigd. Het plaatsen van producten en diensten blijft in elke rubriek gewoon gratis."


---