Ingezonden persbericht


Persbericht

Ook Glidepath treedt toe tot de Dutch Hosting Provider Association

Amsterdam, 27 April 2009. Shared Services Provider Glidepath heeft zich aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). De DHPA bestaat daarmee uit 17 leden en 10 endorsers. De toetreding van Glidepath onderstreept de relevantie van de DHPA en haar doelstellingen. Door de toetreding van Glidepath krijgt de stichting meer slagkracht in discussies die effect hebben op de inhoud van managed hosting en shared services als dienstverlening.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van DHPA: "De stichting krijgt steeds meer nieuwe leden, endorsers en geïnteresseerden. Het is inmiddels duidelijk dat we een zeer relevant onderwerp hebben aangeroerd en dat we een sterke inhoudelijke bijdrage leveren aan de discussies binnen- en over onze sector. We zijn blij met de aanmelding van Glidepath. Een partij die voor een aantal vooranstaande opdrachtgevers bedrijfskritische hosting omgevingen beheert. De kennis en ervaring van Glidepath kunnen we goed gebruiken voor het realiseren van onze doelstelling om het imago en de rentabiliteit van onze sector te verbeteren".

Rene Verschoor, Commercieel Directeur GlidePath: De toetreding van GlidePath tot de DHPA geeft ons en onze sector meer zichtbaarheid in deze dynamische markt. Het bedrijfsleven erkent steeds meer dat het outtasken en regievoering van ICT (deelgebieden) ondergebracht dient te worden bij hoogwaardige partners die daartoe zijn ingericht en met hen kunnen meedenken. Samen met de andere partners in de DHPA kunnen we laten zien wat de mogelijkheden zijn op ons vakgebied en daarom sluiten wij ons daar graag bij aan.

Over de DHPA
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten.

Tot de deelnemers van de DHPA behoren onder meer Bluedome, Cyso Managed Hosting, Denit, Glidepath, Intermax, Interoute, IS Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve, Parentix, Terremark en WideXS/Ion-IP. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, IBM, Microsoft, Novell, Sun Microsystems, F5, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over Glidepath
GlidePath is een service management en technische beheerorganisatie die operationeel beheer van complexe ICT-omgevingen uitvoert en de regie voert over alle daarbij betrokken leveranciers van haar klanten. Door optimale afstemming van mensen, processen en technologie zijn wij in staat zeer hoge beschikbaarheid en prestaties van klant infrastructuren, en daarmee primaire bedrijfsprocessen, te waarborgen. Voor bedrijven betekent dit het waarborgen van beschikbaarheid en performance van IT infrastructuren, optimaliseren van de inzetbaarheid van eigen IT staf en in toenemende mate kostenefficiënte besteding van IT budgetten. Wij kunnen deze beschikbaarheid garanderen, het uitvoeren van operationele activiteiten gebeurt conform vooraf duidelijk vastgestelde processen en procedures en afspraken met betrekking tot continuïteit, beschikbaarheid, veiligheid en integriteit. GlidePath levert kwalitatief zeer hoogstaande Operationele IT-Beheerdiensten voor complexe ICT-omgevingen die een hoge mate van beschikbaarheid vereisen en of voldoen aan normkaders die door klanten intern ofwel vanuit rechtswegen zijn vastgesteld.

Einde persbericht
Noot voor de redactie (