Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek Unisys toont aan dat Europese bedrijven moeite hebben met het beheer van uit de hand gelopen datagroei

63 procent van de bedrijven is niet in staat dataopslag effectief te beheren

Schiphol-Rijk, 27 april 2009 - Volgens een nieuw onderzoek van Unisys, wereldwijd aanbieder van IT-diensten en -oplossingen, hebben Europese bedrijven moeite om de groeiende hoeveelheid data te beheren. Unisys interviewde tachtig vooraanstaande Europese business managers en CIO's binnen verschillende sectoren - financiële sector, publieke sector, nutsbedrijven en logistieke sector - elk verantwoordelijk voor meer dan 400 terabyte (TB) data.

De resultaten tonen dat iets minder dan de helft van de bedrijven geen vertrouwen heeft in hun vermogen om storagebehoeften en -capaciteit te voorspellen en meer dan veertig procent geeft aan slechts beperkt of totaal geen zicht te hebben op de behoeften van hun bestaande dataopslag binnen het bedrijf. Dit gebrek aan zichtbaarheid zorgt voor onnodige stress bij bedrijven, waarbij bijna tweederde van de ondervraagden beweert moeite te hebben om aan de interne service level agreements van hun klanten te voldoen.

Het onderzoek bevestigt tevens het vermoeden dat Europese bedrijven niet volledig gebruik maken van hun storagemiddelen en -investeringen, ondanks het feit dat beter gebruik van hun mogelijkheden hen een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld zouden schelen. De helft van de ondervraagden schat dat ongeveer veertig procent van hun dataopslag wordt gebruikt, terwijl 15 procent geen enkele schatting kan maken. Dit suggereert een ondergebruik van de capaciteit binnen het gehele bedrijf. Volgens de norm hoort het gebruik rond 75 procent te liggen. Met slechts 20 procent van de ondervraagden die dit niveau en daarboven haalt, lijkt het erop dat slecht gebruik en storage voorzieningsprocessen veel bedrijven schade toebrengt. Dit leidt tot een gebrekkige informatie lifecycle management (ILM) strategie en gemiste kansen om de levensduur van de hardware te verlengen en uitgaven voor technologie-updates te verlagen.

"Storage is een van de laatste, niet-gemoderniseerde gebieden binnen IT," zegt Nicola Wilton, director Information and Datamanagement bij Unisys. "De strategie kan in het gedrang komen op het moment dat bedrijven worstelen om de explosieve groei van data te accommoderen. De impact op bedrijven wordt extra versterkt door de economische neergang, wat leidt tot stijgende kosten, massale inefficiënties en operationele risico's. Een manier om business units aan te moedigen proactief hun data te beheren is hen te laten betalen volgens een consumptiemodel. Dit drukt de kosten en start een dialoog tussen de IT-afdeling en het bestuur."

Het onderzoek toont aan dat een meer consistente, gestructureerde aanpak nodig is voor het beheer van data, van aanschaf tot en met gebruik, geautomatiseerd beheer en beveiliging. Gelukkig zijn er een aantal opties voor bedrijven. Het overgrote deel van de ondervraagden (negentig procent) ziet de voordelen van storagevirtualisatie, waaronder de mogelijkheid om data zonder downtijd te verplaatsen tussen verschillende opslag tiers. Andere voordelen die deze groep noemde zijn een beter zicht op server platformen en "verborgen" storage pools.

"De tendens van over-provisionering in combinatie met de beperkte mogelijkheid om effectief de hoeveelheid data te voorspellen, leidt in de meeste bedrijven tot een enorm gat in het hoeveelheid capaciteit die is toegekend versus de daadwerkelijk in gebruik zijnde capaciteit. Helaas, kan deze manier van het terugwinnen van storage capaciteit een uitdaging zijn. In de meeste gevallen moeten applicaties worden stilgelegd om de storagecapaciteit opnieuw toe te kunnen wijzen. Voor succesvolle uitvoering is een zorgvuldige planning nodig vanuit de storage-afdeling en buy-in van applicatieteams die waarschijnlijk andere prioriteiten hebben. In een neergaande economie is deze aanpak echter de moeite waard, omdat het vermijden van aankopen aanzienlijke besparingen op kan leveren," zegt Andrew Reichman, senior analyst, Forrester Research in het rapport Five Key Storage Strategies For a Down Economy, juli 2008.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden een portfolio aan ICT-diensten, software en technologie die kritische problemen bij klanten helpt oplossen. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen bij de beveiliging van hun operations, de efficiëntie en het gebruik van datacenters te verhogen, ondersteuning van hun eindgebruikers te verbeteren en bedrijfapplicaties te moderniseren. Om deze diensten en oplossingen te kunnen bieden, brengen wij capabilities in outsourcing services, systeemintegratie en adviezen, infrastructuur services, onderhoudsservices, en servertechnologie. Met meer dan 28.000 werknemers bedient Unisys commerciële bedrijven en overheidsinstellingen. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###



Ingezonden persbericht