Ingezonden persbericht


IFS benoemt Nico van Heuven tot directeur Benelux
Eindhoven, 27 april 2009 - ERP-leverancier IFS benoemt Nico van Heuven (60) tot directeur Benelux. In deze functie heeft hij de algemene leiding over IFS Benelux BV en IFS Nederland BV. Van Heuven volgt Wilfried Geschneidinger op, die is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Van Heuven rapporteert in zijn nieuwe functie direct aan Geschneidinger.

Voordat Van Heuven werd benoemd tot directeur Benelux, was hij Director Sales & Consulting Services bij IFS Benelux. Daaraan voorafgaand was hij onder andere directeur Business Development bij ISDC (Integrated Systems Development Corporation). In deze functie was hij verantwoordelijk voor het wijzigen van de verkoopstrategie en de focus. Bij dit bedrijf heeft hij onder andere meegeholpen aan de uitbouw van de Offshore Development-onderneming Cluj Napoca in Roemenië. Eerder bekleedde Van Heuven diverse directiefuncties bij Europese en Amerikaanse bedrijven, waar hij veel ervaring heeft opgedaan in het uitbouwen en verder begeleiden van de sterke groei die deze bedrijven doormaakten.

"Ik ben erg vereerd met mijn aanstelling als directeur Benelux. In mijn nieuwe rol zal ik een extra focus leggen op het verder uitbouwen van deze organisatie met als doel om wederom te komen tot een omzetverdubbeling binnen drie jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit geweldige Benelux-team de groei die IFS momenteel meemaakt, kunnen doorzetten door een verdere focus op specifieke segmenten in onze verkoopstrategie aan te brengen", zegt Van Heuven.

Geschneidinger: "Ik ben ervan overtuigd dat de succesvolle koers die IFS nu al vaart, met Nico van Heuven aan het roer voortgezet wordt. Zijn ruime ervaring in het uitbouwen en begeleiden van sterk groeiende organisaties en de binding die hij heeft met IFS, staan hiervoor garant."

####

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS) die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. Het bedrijf is in 1983 opgericht. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS heeft meer dan tweeduizend klanten in 54 landen. IFS Benelux richt zich vooral op de volgende sectoren: industriële productie, construction, contracting en servicemanagement (o.a. scheepsbouw, olie, gas & energie), telecom en procesindustrie. Bij IFS werken 2.600 mensen. Het bedrijf behaalde in 2008 een omzet van 2,5 miljard Zweedse Kronen. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com

IFS Applications is een handelsmerk van Industrial & Financial Systems, IFS AB (publ). Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

*-*-*-*