Ingezonden persbericht


27 april 2009

Cosun persbericht

27/04/2009

Aviko en Eurofrits streven met Iberische alliantie naar voordelen voor klanten

Aviko, gevestigd in Nederland, en Eurofrits uit Spanje hebben een overeenkomst gesloten voor samenwerking op het Iberisch schiereiland. Aviko verwerft hiervoor een financieel belang in het bedrijf Eurofrits.

Vanuit de Iberische alliantie wordt het complete productassortiment van zowel Aviko als Eurofrits in Spanje en Portugal op de markt gebracht. De nieuwe alliantie wordt daarmee één van de toonaangevende producenten van aardappelproducten en appetizers in Spanje en Portugal. Het doel is het marktaandeel de komende jaren nog verder uit te bouwen.

Enrique de la Pedraja, CEO van Eurofrits, en Peter Dekker, CCO van Aviko, zijn blij met de overeenkomst. 'Aviko heeft laten zien dat het 'thinking globally and acting locally' goed in de praktijk kan brengen. Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan de locale benadering en wij voelen ons dan ook zeer comfortabel bij de samenwerking met Aviko,' aldus Enrique de la Pedraja. Peter Dekker geeft aan: 'Bij deze nieuwe opzet worden de sterke punten van beide bedrijven gecombineerd. Zo ontstaat een compleet assortiment aardappelproducten en appetizers van topkwaliteit, dat wordt verkocht en gedistribueerd door experts met kennis van de Spaanse en Portugese markt.'

Profiel
Over Eurofrits
Eurofrits is een gerenommeerde Spaanse leverancier van diverse aardappelproducten, vlees- en visproducten, en tapas. Eurofrits beschikt over een uitgebreid commercieel netwerk in geheel Spanje en Portugal. Momenteel verkoopt Eurofrits zijn producten in 22 verschillende landen. Het bedrijf staat bekend om zijn bekwaamheid op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe producten, voornamelijk appetizers, die inspelen op consumententrends, zowel in de detailhandel als in de catering.

Over Aviko
Aviko is één van de toonaangevende producenten en merken van aardappelproducten in Europa met een jaarlijkse omzet van circa ¤ 600 miljoen. Aviko maakt deel uit van de Cosun-groep, die een vooraanstaande rol speelt in de voedingsmiddelenindustrie. Aviko verkoopt zijn producten in zo'n 75 landen in Europa en daarbuiten. Aviko produceert ongeveer 50 verschillende aardappelproducten en heeft daarmee een Europees marktaandeel van ruim 24%. Aviko ambieert groei in het hogere toegevoegde waarde segment. Aviko levert diepvries- en koelverse aardappelproducten, en heeft een leidende positie op het gebied van gedroogde aardappelproducten, zoals vlokken en granulaat. Aviko heeft onlangs een productielocatie voor vlokken geopend in China. Ook is recent het Belgische bedrijf Eurofreez overgenomen om zo zijn strategische positie in aardappelspecialiteiten, zoals diepvriesgratins, te versterken. Aviko streeft naar groei in geselecteerde markten, zowel door organische groei als door overnames die tot wederzijds voordeel strekken.

------ EINDE PERSBERICHT -----

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. Roel van Leusen, manager commerciële strategie en ontwikkeling bij Aviko, telefoon (0575) 45 82 00. E-mail: r.vanleusen@aviko.nl