Trots op Nederland


Brandbrief Verdonk aan Cohen

Brandbrief Verdonk aan Cohen

Rita Verdonk heeft zondag 26 april 2009 een brandbrief over Koninginnedag bij burgemeester Cohen van Amsterdam bezorgd. Volgens Verdonk legt het stadsbestuur van Amsterdam de prioriteiten verkeerd: "In plaats van burgers, toeristen en vooral de hulpverleners een onbezorgde dag te garanderen, krijgen we vooraf te horen dat we worden gestraft als de muziek op ons bootje te hard staat of wanneer we meer dan een biertje bij ons hebben. Alsof het daarom gaat".

Volgens Verdonk behoort het spijkerhard aanpakken van het tuig, ongeacht hun culturele achtergrond, dat het feestje probeert te verstieren de prioriteit te hebben. De aanpak volgens TrotsopNederland: "Meteen een administratieve boete van EUR 10.000, opsluiten en vasthouden en de komende vijf jaar binnen houden tijdens festiviteiten".

Met deze brief vraagt Verdonk aandacht voor een toenemende trend onder stadsbesturen: "Burgers die een foutje maken worden hard aangepakt terwijl het tuig veelal even vast zit en daarna lachend z'n gang weer gaat. Dat moet eens afgelopen zijn".

Terwijl Verdonk de brief bij Cohen bezorgde, werd ze betrapt door een cameraploeg van de lokale Amsterdamse zender AT5.