Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 27 april 2009

Twee records voor Enschede Marathon

Met een parcoursrecord van 2.09.02 gelopen door Jacob Yator uit Kenia en een record aantal deelnemers van ruim 9200 kijkt de organisatie van de Enschede terug op een zeer geslaagde 41e editie van het grootste hardloopevenement in Overijssel.

Bij de dames ging de overwinning naar Ilona Pfeiffer uit Duitsland. Regionale topatlete Ingrid Prigge werd verrassend tweede. Prigge die als tempomaakster voor de groep van 3.00 uur was ingeschreven besloot gedurende de wedstrijd toch de hele marathon uit te lopen.

De Kidsruns op zeven locaties in Enschede waren een groot succes en ook de estafettemarathon, die dit jaar met 31 teams een sterke groei vertoonde, leverde veel enthousiaste reacties op.

Het mooie weer betekende dat er ook dit jaar weer veel toeschouwers langs het parcours stonden. Voor de lopers was de warmte iets minder, maar dit leidde niet tot meer uitvallers dan andere jaren. Na inventarisatie door de diverse hulpdiensten bleek dat de marathonorganisatie alles goed in de hand had. Er zijn door de ambulancedienst 11 deelnemers doorgestuurd naar de EHBO van het Medisch Spectrum Twente. Voor zondagmiddag 17.30 uur hadden deze het ziekenhuis weer verlaten.

Voor komend jaar staat de Enschede Marathon gepland op zondag 25 april


---

Noot voor de redactie (