Nieuwe Diamantvoeg LV 450 blijvend waterdicht en schimmelbestendig


Eindhoven, 20090427 -- Weber, wereldwijd toonaangevend op het gebied van tegellijmen, heeft met de Diamantvoeg LV450 een super voegmiddel in handen. De Diamantvoeg LV 450 is blijvend waterdicht en voorzien van schimmelwerende toeslagmiddelen. Daarnaast is het duurzaam en kleurecht, zowel binnen als buiten.

"De Diamantvoeg LV 450 is de eerste voeg die net zo mooi blijft als de tegel. Het speciale materiaal is schimmel- vuil- en vlekbestendig en is door de eenvoudige en snelle verwerking een prettig te gebruiken product voor iedere tegelzetter. Tevens is er geen risico meer aanwezig dat het voegmateriaal na het invoegen vlekkerig van uiterlijk is. In tegenstelling tot de zogenaamde WD-voegcementen is de Diamantvoeg LV450 in lengte der jaren 100% waterdicht", aldus John Ineke, Brand Manager Weber.

Toepassingen
De Diamantvoeg LV450 is geschikt voor het voegen van vrijwel alle soorten keramische tegels, natuursteen en mozaïek. Door de waterdichte, zuurbestendige en schimmelwerende eigenschappen is de Diamantvoeg LV450 toepasbaar in badkamers, zwembaden, ruimtes waar zuren worden gebruikt, ruimtes waar hoogdrukreiniging plaatsvindt en ruimtes waar hoge eisen aan het voegmateriaal worden gesteld (agressieve middelen, vuil, hygiëne enz.).

Productbeschrijving
3-componenten voegmateriaal op basis van gedispergeerde epoxy met toevoeging van schimmelwerende toeslagmiddelen.

Technische informatie
* Verwerkingstijd Circa 60-80 min. bij 20*C.
* Wachttijd voor uitharding: circa 24 uur, afhankelijk van de temperatuur. Optimale uitharding en chemische resistentie na circa 5 dagen bij 20*C.
* Verwerkingstemperatuur: minimaal 12*C bij voorkeur boven 15*C.
* Voegbreedte 2-15 mm.
* Druksterkte 65 Mpa.
* Temperatuurweerstand Van -40*C tot +100*C.
* Waterdichtheid
* Na volledige uitharding is de Diamantvoeg LV450 geheel waterdicht.
* Soortelijk gewicht 1,5
* Chemische bestendigheid: Diamantvoeg LV450 is in hoge mate bestand tegen chemische en bacteriologische belastingen. (Een overzicht van chemische producten, oplosmiddelen e.d., waartegen het product bestand is, kan worden aangevraagd.)
* Verbruik: afhankelijk van de voegbreedte, voegdikte en het tegelformaat. Indicatie: bij een voegbreedte van 3 mm en het gebruik van een wandtegel in het formaat van 15x15cm is het verbruik circa 700 gram per m2.
* Kleuren: Naturel, Manhatten-grijs, Middelgrijs, Grijs, Antraciet, Zwart, Jasmijn.
* Houdbaarheid: in gesloten originele verpakking houdbaar tot 2 jaar na fabrieksdatum.

Tips / Attentie
* Uitgehard voegmateriaal (na 24 uur) is alleen nog mechanisch te verwijderen.
* Verwerkingstemperatuur: aanbevolen 18-22*C. Minimum temperatuur 12*C, maximum temperatuur 28*C.
* Diamantvoeg kan na circa 1 dag worden belast. Na circa 7 dagen is het materiaal bestand tegen chemicaliën.
* Gereedschap direct na gebruik reinigen met water en zeep.
* In- en uitwendige hoekvoegen vrijhouden van Diamantvoeg en naderhand afdichten met een elastisch blijvende sanitairkit.
* Poreuze tegels kunnen eventueel van tevoren worden behandeld met een onderhoudsmiddel voor tegels (polish of was). Dit vergemakkelijkt het schoonmaken van de tegels tijdens de verwerking.

Over Weber Weber, sinds 1 november 2008 geïntegreerd in Maxit Nederland B.V., is wereldwijd marktleider op het gebied van tegellijmen. Doordat wereldwijd meer dan 300.000 tegelzetters Weber tegellijmen gebruiken is Weber een vertrouwde naam voor de professionele tegelzetter. En door het delen van kennis en ervaring met deze gebruikers verzekert Weber een product dat geheel voldoet aan de nieuwste eisen op het gebeid van materialen en technieken op de markt. Ga voor meer informatie over de producten van Weber naar www.weber-metzger.com.