( BW)(CA-AQUAFOLD) Aqua Data Studio’s nieuwe versie 7.5 van AquaFold nu verkrijgbaar in het Nederlands met verbeterde prestaties voor bedrijfsanalisten, softwareontwikkelaars en databasebeheerders

Business Editors

SUNNYVALE, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Apr 27, 2009--

AquaFold, Inc. heeft Aqua Data Studio 7.5 op de markt gebracht. De nieuwe versie is een aanzienlijke upgrade van de krachtige software voor databasebeheer, die het visualiseren en bewerken van meerdere databases met behulp van een enkele interface eenvoudig maakt. De wereldwijd populaire software is uitgebreid met de volgende negen talen: Nederlands, Pools, Tsjechisch, Deens, Noors, Zweeds, Fins, Grieks en Hindi. Het totaal ligt nu op 21 talen.

Aqua Data Studio is een geschenk gebleken voor bedrijfsanalisten, softwareontwikkelaars en databasebeheerders (Database Administrators, DBA’s), die tijd en geld besparen op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van bedrijfsrelationele databases, aangezien ze hun taken uit kunnen voeren met behulp van één veelzijdige applicatie, geschikt voor meerder platforms. De software ondersteunt functies voor Oracle, DB2 voor LUW, DB2 voor iSeries, Microsoft SQL Server, MySQL, Sybase, Informix, Apache Derby en PostgreSQL op Windows, Mac OSX, Linux, Solaris en het Java-platform.

“Het blijft het Zwitserse zakmes onder de programma's voor databasebeheerders, bedrijfsanalisten en softwareontwikkelaars, die dagelijks werken met bedrijfsrelationele databases,” aldus softwarearchitect Niels Gron. “We hebben geluisterd naar gebruikers en aan versie 7.5 functies toegevoegd waar om gevraagd werd: snellere prestaties, een nieuwe functie die bij het zoeken naar bestanden de hele content van de bestanden doorzoekt, nieuwe editors voor Java en JavaScript, meer grafieken en een groter internationaal bereik, dankzij 21 talen."

Gebruikers zullen de verbeterde prestaties van Aqua Data Studio v7.5 zelfs onmiddellijk opmerken, met een interface die twee keer zo snel is als eerdere versies, en ook sneller wordt gelanceerd. Geheugengebruik bij het ophalen van grote tekst- en rasterresultatensets is verminderd met 40%, zodat gebruikers over meer flexibiliteit beschikken bij het visualiseren van grote hoeveelheden data.

Met Aqua Data Studio’s nieuwe functie voor het zoeken naar bestanden in v7.5 kunnen gebruikers snel de volledige inhoud van bestanden doorzoeken in repository’s voor versiebeheer. Als de functie voor het zoeken naar bestanden wordt ingeschakeld vanuit de opgezette scriptmappen in de schemabrowser, of de boomstructuur met scripts, dan worden alle ingebedde bestanden of directory’s doorzocht. Omdat het zoeken op efficiënte wijze kan worden uitgevoerd op de achtergrond, zijn gebruikers in staat om het werken met de andere functies van Aqua Data Studio voort te zetten tijdens het zoeken.

Versie 7.5 is ook uitgerust met twee nieuwe editors voor Java en JavaScript, die beschikken over de robuuste bewerkmogelijkheden waar de gebruikers inmiddels op rekenen door de andere editors van Aqua Data Studio. Alle editors bevatten nu door de gebruiker aangebrachte bladwijzers en toetsbindingen, waarmee snel naar bepaalde locaties binnen individuele documenten genavigeerd kan worden. Syntaxmarkering van SQL-statements worden nu opgeslagen in RTF-formaat bij het kopiëren naar het klembord, zodat tekstkleuring behouden blijft als de selectie wordt geplakt in Word of een e-mail.

Speciaal voor bedrijfsanalisten zijn negen nieuwe grafieksoorten toegevoegd, zodat het visualiseren van relationele data mogelijk wordt gemaakt, waaronder: Geclusterd kolomdiagram, gestapeld kolomdiagram, geclusterd staafdiagram, gestapeld staafdiagram, gestapeld lijndiagram, spreidingsdiagram, bellendiagram, open-/hoog-/laag-/slotdiagram en de candlestickgrafiek. Deze nieuwe grafieken, in combinatie met ondersteuning voor Subversion (SVN) 1.5 en meer dan 20 andere verbeteringen op het gebied van visueel bewerken, de ER Modeler, DBA-tools, SQL Debuggers, schema’s vergelijken en SQL-geschiedenis, maken van Aqua Data Studio v7.5 de meeste krachtige versie tot nu toe.

Aqua Data Studio 7.5 kan onmiddellijk worden gedownload via http://www.aquafold.com/nl/downloads.html. Een volledige lijst met nieuwe functies en verbeteringen is te vinden op http://www.aquafold.com/d75/docs/index.html. Taalpakketten zijn beschikbaar in de volgende talen: Engels, Spaans, Frans, Portugees, Portugees (Brazilië), Italiaans, Duits, Nederlands, Pools, Tsjechisch, Deens, Noors, Zweeds, Fins, Russisch, Grieks, Hindi, Koreaans, Chinees (Traditioneel), Chinees (vereenvoudigd) en Japans.

Een commerciële licentie voor Aqua Data Studio 7.5 voor een enkele gebruiker kost USD 399.00. In tegenstelling tot bij producten van concurrenten, waarvoor extra licenties moeten worden gekocht bij gebruik in combinatie met meerdere databases of besturingssystemen, is voor Aqua Data Studio slechts één alomvattende licentie noodzakelijk. Huidige licentiehouders met verlopen abonnementen kunnen voor USD 139.65 hun abonnementen vernieuwen: slechts 35% van de prijs voor een nieuwe licentie. Kortingen voor meerdere licenties zijn ook verkrijgbaar en zijn te vinden op http://aquafold.com/nl/licensing.html.

Over AquaFold, Inc.

AquaFold, Inc. is een leverancier van databasesoftware voor relationele databases. Meer dan 300.000 gebruikers uit meer dan 90 verschillende landen gebruiken de producten van AquaFold voor het ontwerpen, ontwikkelen, modelleren en beheren van hun relationele databases. Het hoofdkantoor van AquaFold bevindt zich in Sunnyvale, Californië. Ga voor meer informatie naar http://www.aquafold.com/nl.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5946909〈=nl

CONTACT:
AquaFold, Inc.
Guillermo Gron, 408-394-7120

guillermogron@aquafold.com