Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam 9 april 2009

OneFourOne Collective presenteert: Masterclass Jiggy Djé

Maandag 27 april organiseert OneFourOne Collective wederom een masterclass. Na artiesten als Wu-Tang Killa Beez, Jeru the Damaja en Nalden is deze keer hiphop entrepeneur Jiggy Djé te gast. Tijdens de masterclass zal Jiggy vertellen over zijn ervaringen als ondernemend artiest, waarbij de ups en downs van het artiestenbestaan aan bod zullen komen. Voor de deelnemers is er ruimschoots gelegenheid om vragen aan Jiggy te stellen.

Jiggy Djé is in eerste instantie vooral bekend als rapper. Creatieve duizendpoot Jiggy heeft daarnaast zijn eigen label (Noah's Ark), presenteert een radioshow (Lijn 5), acteert (Fatcap Express) en schrijft columns (Algemeen Dagblad).Jiggy Djé begon als lid van de groep DAC, waarmee hij twee albums uitbracht en in 2002 de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland won.

In 2005 won hij wederom de publieksprijs, ditmaal in z'n eentje. In 2006 kwam z'n debuutalbum "Noah's Ark" uit, onder zijn eigen label. Door de Nieuwe Revu werd dit album in 2007 ingedeeld bij de vijf beste Nederlandstalige hiphopalbums ooit. Andere artiesten die Jiggy op zijn label getekend heeft zijn Spacekees, Turk en Kohfie Konnect, een groep waarvan hij zelf ook deel uitmaakt.Vanaf 20 april zal dan zijn langverwachte album De Ark De Triomf in de winkels liggen.

Zie jij jezelf als een ambitieuze hiphopartiest en wil je van Jiggy Djé de inside info horen over hoe je een carrière binnen de Nederlandse hiphopscene opbouwt, meld je dan aan.

Aanmelden is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar: jasper@onefourone.nl o.v.v. adresgegevens, korte motivatie en eventueel een link naar je myspace profiel of website. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Uit de inzendingen zal daarom een selectie gemaakt worden.

Locatie: OneFourOne Collective
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam
Datum: Maandag 27 april 2009
Tijd: 19:00 tot 21:00
Entree: Gratis
Website: www.onefourone.nl

OneFourOne Collective is een initiatief dat zich richt op diegenen die passie hebben voor streetculture, muziek en art in Amsterdam. Wij streven naar het profileren van talent, uitwisselen van kennis en het bundelen van krachten. Kunstenaars, organisaties, vrijwilligers en stagiaires werken samen vanuit OneFourOne Collective aan het ontwikkelen van podiumkunst.

Mogenlijk gemaakt door: SJA

Noot voor redactie:



Ingezonden persbericht