Provincie Gelderland

Arnhem, 21 april 2009

Delegatie Gelderse Staten naar hoofdkantoor Vattenfall

'We willen rechtstreeks met vertegenwoordigers van Vattenfall praten om van hen te horen hoe zij tegen een aantal zaken in verband met de mogelijke fusie met Nuon aankijken. Leveringszekerheid, duurzaamheid, CO2opslag, bruinkool, kernenergie en financiën zijn onderwerpen die we zeker zullen bespreken'. Volgens initiatiefnemer, CDA fractievoorzitter John van Meeteren, levert een gesprek op het hoofdkantoor in Stockholm meer informatie op dan hier in Nederland is te krijgen. Zeven Statenleden en gedeputeerde Harry Keereweer zijn van donderdagavond 23 april tot en met zaterdag 25 april in Zweden om zich uitgebreid op de hoogte te stellen. De verkregen informatie gebruiken zij voor het Statendebat in mei over het definitieve besluit tot verkoop van de Gelderse Nuon-aandelen.

De Gelderse delegatie van leden van de statencommissie Algemeen Bestuur en Financiën (ABF) staat onder leiding van de commissievoorzitter Esther Hoogstraten. Deelnemers zijn behalve gedeputeerde Keereweer, Mike Waltmans (VVD), Wim Spinhoven en Corina van der Valk (PvdA), Petra van den Born en John van Meeteren (CDA) en Martin Schuurman (CU).

Programma
Vrijdagochtend is het gezelschap van 9.00 tot 13.15 uur te gast op het hoofdkantoor van Vattenfall. Gesprekken worden gevoerd met Dag Andresen (CFO), Arne Mogren (Climate office), Anders Dahl (windpower) en Lasse Strömberg (Research and Development). 's Middags wordt van 15.00 toto 16.30 uur gesproken met Greenpeace Zweden vertegenwoordiger Martine Krueger en haar collega uit Duitsland.

De zaterdag staat in het teken van twee bedrijfsbezoeken Bezocht worden een biomassacentrale en een waterkrachtcentrale in de buurt van Stockholm. Rond 19.30 uur is de delegatie weer terug op Schiphol.

Persgesprek
Op maandag 27 april is er van 12.00 tot 13.00 uur gelegenheid om met een vertegenwoordiging van de delegatie van gedachten te wisselen over hun bevindingen. Dit gesprek vindt plaats in de persruimte bij het informatiecentrum van het Huis der Provincie in Arnhem. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom.



Provincie Gelderland