Vlaamse Overheid

Heymansbrug te Gent krijgt facelift

Vlaamse overheid

woensdag 22 april 2009

Vanaf maandag 27 april 2009 tot eind mei 2009 zal gewerkt worden op de Heymansbrug aan het UZ in Gent. De fietsers krijgen er een dubbelrichtingsfietspad, waardoor ze de gevaarlijke op- en afritten naar de E17 niet langer moeten kruisen. Ter hoogte van beide op- en afritten komen lichten, wat voor een vlottere doorstroming zal zorgen van het verkeer.

Door de zachte weggebruiker voor en na de Heymansbrug een beveiligde oversteek met middenberm te geven, kunnen ze gebruik maken van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad aan de andere kant van de brug. Zo vermijden ze de kruising met de op- en afritten van en naar de E17.

De op- en afritten zelf worden heringericht en er komen lichten op het einde van elke afrit. Dit zal de doorstroming voor het verkeer dat van de E17 komt gevoelig verbeteren. Eens het iets verder gelegen Arteveldestadion in gebruik zal zijn, zullen de lichten het mogelijk maken om de verkeersstroom naar het nieuwe stadion te regelen.

Tijdens de wegwerkzaamheden zal het verkeer in alle richtingen door kunnen zij het vertraagd en over versmalde rijstroken. Tijdens de spits kan daardoor enige hinder ontstaan. Om de periode van de werken zo kort mogelijk te houden en de verkeershinder tot een minimum te beperken, zal af en toe 's nachts en in het weekend gewerkt worden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen , Bollebergen 2B bus 12, 9052 Zwijnaarde
Tel: 09 241 74 36
E-mail: sylvie.syryn@mow.vlaanderen.be