Fabrikanten vallen in de prijzen bij Deli XL

27/04/2009 20:51

Deli XL

Foodservice groothandel Deli XL deelde op donderdag 23 april voor de eerste keer in haar geschiedenis Leveranciers Awards uit. Met het toekennen van deze prijzen aan verantwoorde, actieve en op samenwerken gerichte toeleveranciers spreekt de groothandel haar waardering uit voor de relatie die zij heeft met deze fabrikanten.

Dick Slootweg, algemeen directeur van Deli XL, reikte de awards uit tijdens de jaarlijkse leveranciersdag en laat weten: "Wij werken graag samen met leveranciers die onze visie delen. Deze prijzen zijn een blijk van waardering, maar zeker ook een aanmoediging en extra prikkel voor andere toeleveranciers. Wij dagen hen uit om samen met ons bij te dragen aan de gezondheid van klanten en de maatschappij."

Winaars en eervolle vermeldingen

Deli XL reikte in totaal vijf awards uit aan leveranciers die buitengewoon presteerden. Om de aandacht van de onderneming voor gezondheid te onderstrepen, ontvingen de winnaars 'slechts' een certificaat en doneerde Deli XL 5.000 euro aan de stichting Go4Kids, die zich inzet in de strijd tegen overgewicht bij kinderen. De volgende prijzen werden uitgereikt:

Award voor MVO-beleid: Huis van Beleg

Deze leverancier is door de hele productketen op hoog niveau bezig met verantwoord ondernemen en dan met name dierenwelzijn. De brede Skal-certificering van deze fabrikant en de speciale lijn met diervriendelijke vleeswaren dragen bij aan de uitstraling van het biologische en verantwoorde assortiment van Deli XL.

Eervolle vermelding MVO-beleid: Odenwald

Al jarenlang zet deze volledig op biologische leest geschoeide fabrikant zich in om smaakvol en lekker ecologisch brood en banket in de markt te zetten. Deli XL waardeert tevens de recente ontwikkeling van andere productengroepen, zoals ijs, chocolade, bier en frisdrank.

Award voor Operational Excellence in Vers: Johma

Johma valt positief op door haar pro-actieve houding en het meedenken over het logistieke proces in relatie tot het aangeboden assortiment. Deze leverancier zoekt duidelijk naar wegen om de uiteindelijke klant van een zo vers mogelijk broodje of salade te voorzien.

Award voor Operational Excellence in DKW / Non-food / Diepvries: Conpax

Voor Conpax, leverancier van verpakkingsmaterialen, lag er een belangrijke uitdaging: de leveringsbetrouwbaarheid verhogen. In een jaar tijd heeft deze leverancier het klaargespeeld om de betrouwbaarheid te laten stijgen van 90 naar 98%. Daarbij viel de continue aandacht voor het thema op, onder andere door de maandelijkse terugkoppeling die deze fabrikant gaf.

Award voor Innovatie: Georgia Pacific

De producent van Lotus Professional producten ontving de Award voor Innovatie voor haar hygiënische en kostenbesparende producten. Deli XL waardeert met name de producten enSure, SmartOne en SmartStock.

Eervolle vermelding: Unipro

Onder het motto 'Let's bake the future' levert Unipro een forse bijdrage aan het aanbod van lekker en gezond brood. Met een brede marktbenadering en het Ik Kies Bewust-logo voor het Waldkorn-brood zorgt Unipro voor nieuwe verkoopkansen in lunchrooms en (bedrijfs)restaurants.

Award voor beste rol in Category Management: Unilever Foodsolutions

Als gevestigde en één van de grotere leveranciers verslapt Unilever niet. Door een constante stroom innovaties en een goede marketing van productintroducties weet Unilever een significante bijdrage te leveren aan het resultaat binnen productcategorieën. Ook heeft Unilever een belangrijke rol gespeeld bij de lancering van het Ik Kies Bewust-logo en zet zij continue vitaliteit en gezondheid op de agenda van de branche. Tot slot versterkt Unilever de samenwerking met Deli XL op productcategorieën door op een constructieve wijze SalesOut in te zetten.

Eervolle vermelding: Procter & Gamble

Procter & Gamble valt op daar haar pro-actieve houding in de samenwerking met Deli XL. De groothandel waardeert het goede promotie- en assortimentsbeleid van deze toeleverancier. Ook voor Procter & Gamble geldt dat zij een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van geselecteerde productcategorieën bij Deli XL.

Jaarlijkse leveranciersdag

Deli XL verwacht van de uitreiking van de Leveranciers Awards een traditie te maken, om zo ieder jaar de best presterende leveranciers in het zonnetje te zetten. Op de jaarlijkse leveranciersdag, waar de uitreiking plaatsvond, worden toeleveranciers bijgepraat over het beleid van de onderneming. Dit jaar was er specifiek aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. "MVO is geen franje die je weg kan laten, maar een belangrijke peiler voor een duurzame ontwikkeling van je onderneming", zo verteld Dick Slootweg. "Daarbij moet je niet op je eigen eilandje blijven zitten, maar gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor de hele keten."

Naast MVO en de uitreiking van de awards werden leveranciers ook bijgepraat over de visie van Deli XL op het managen van productcategorieën en de plannen rondom e-commerce. Vanzelfsprekend was er ook aandacht voor specifieke activiteiten van Deli XL, zoals de Foodservice Fair 2009. Deze vakbeurs voor de horeca en de institutionele markt vind dit jaar plaats van maandag 14 tot en met woensdag 16 september in de Americahal te Apeldoorn.





http://www.delixl.nl