Gemeente Apeldoorn

Grote belangstelling voor bezwaren tegen sluiting zondagsupers

De VVD Apeldoorn heeft op zondag 26 april de bezoekers van alle supermarkten die geopend waren vanaf 16.00 uur gevraagd naar hun opvatting over het plan om die zondagopening ongedaan te maken. De belangstelling om hiertegen bezwaar te maken was erg groot. In anderhalf uur tijd zijn maar liefst 653 formele bezwaarschriften tegen deze plannen opgesteld door het winkelend publiek.

De meerderheid van de gemeente Apeldoorn (CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en de SGP) heeft een plan opgesteld dat het open blijven van de supermarkten op zondag zo goed als onmogelijk maakt. Dat plan is onlangs vrijgegeven voor de inspraak, die tot en met 13 mei duurt. Iedereen heeft de mogelijkheid om te reageren op het plan.

De VVD-fractie heeft zich met hand en tand verzet tegen het plan om met een trucje (de winkels die open mogen blijven mogen niet groter zijn van 400 m2) de supers die nu op zondag open zijn (9 stuks) te dwingen om hun deuren op zondag weer te sluiten. Voorzien van een forse stapel bezwaarschriften waarop men aan kon geven waarom men tegen de mogelijke sluiting van de zondagsupers is, togen VVD-ers naar alle winkels die afgelopen zondag open waren.

De belangstelling van het winkelend publiek was overweldigend. Er was vrijwel niemand die niet mee wilde werken. Na anderhalf uur waren bijna alle beschikbare bezwaarschriften volledig ingevuld en ondertekend. De VVD zorgt ervoor dat ze op het stadhuis worden bezorgd. Opvallend was dat veel van de winkelbezoekers niet wisten van de bedreiging van de zondagopening van supermarkten in Apeldoorn.

Veel mensen vroegen om een digitaal exemplaar van het bezwaarschrift, om ook vrienden, kennissen en buren op te kunnen roepen om bezwaar te maken. Om die reden heeft de VVD het bezwaarschrift ook op de site www.vvdapeldoorn.nl gezet en het bezwarenformulier aan tientallen mensen per e-mail toegestuurd.

Bezwaar maken tegen de voorgenomen gemeentelijke plannen kan nog tot en met 13 mei aanstaande. De VVD zal de komende zondagen ook nog behulpzaam zijn bij het invullen van de bezwaarschriften.