Projectorganisatie Maasvlakte 2


Koningin onthult namen havens tweede Maasvlakte

31 maart 2009, © Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Hare Majesteit de Koningin onthult op 28 april de namen van de toekomstige havens op de tweede Maasvlakte. Ze doet dat tijdens een bezoek aan de haven van Rotterdam. Daarbij staat het nieuwe havengebied in de Noordzee centraal. Hare Majesteit de Koningin zal zich tijdens dit bezoek ook uitgebreid laten informeren over de verschillende facetten van de tweede Maasvlakte.

Met de aanleg van de tweede Maasvlakte wordt Nederland 2.000 ha groter. In september is gestart met de werkzaamheden. Dit voorjaar komt de baggervloot op volle sterkte en nog voor de zomer verrijst het eerste nieuwe land uit het water, 3 km van de huidige kust. Volgens planning meren in 2013 de eerste schepen af in de nieuwe havens.

Om stil te staan bij deze belangrijke ontwikkelingen is op 28 april een bijeenkomst met zo'n 300 genodigden in en rond het informatiecentrum FutureLand op de rand van de bestaande Maasvlakte. Hare Majesteit de Koningin zal daar bekendmaken hoe de nieuwe havens op de tweede Maasvlakte gaan heten. Aansluitend spreekt de Koningin met verschillende deskundigen op het gebied van ontwerp en aanleg, milieucompensatie en duurzaamheid, economie etc. FutureLand opent op 1 mei de deuren voor het publiek.

De tweede Maasvlakte maakt deel uit van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). Doel is zowel economie als leefbaarheid in de regio Rijnmond een impuls te geven. Binnen PMR is het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk voor de aanleg van de tweede Maasvlakte.