Apenheul


Sta voor aap met Apenheul en het WNF

Apenheul en WNF zoeken kinderen die voor aap willen staan

Apenheul en het Wereld Natuur Fonds (WNF) zoeken op dinsdag 28 april bij de Apenheul in Apeldoorn kinderen die voor aap willen staan. Van 9.00 tot 17.00 uur staat de speciale apenbus van het WNF in het Apeldoornse Apenpark. In de bus kunnen kinderen hun eigen Sta voor Aap!-commercial voor het WNF opnemen en die later zelf op YouTube terugzien. De komende maanden vragen Apenheul en het WNF aandacht voor de mensapen.

Apelheul en het WNF staan samen voor aap!
Bezoekers van Apenheul zijn op 28 april welkom om samen met het WNF en Apenheul voor aap te staan. Belangstellenden kunnen ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende mensapen van het Sta voApeldoornse apenpark. Ze kunnen genieten van gorilla's, bonobo's, orang oetans en vele andere bijzondere dieren. Daarnaast kunnen kinderen een eigen Sta voor Aap!-commercial opnemen in de apenbus van het WNF.

De apenbus
Vanaf 1 april wordt de Sta voor Aap!-campagne van het WNF ondersteund door een spot op de landelijke televisie. In deze Sta voor aap!-commercial spelen kinderen de hoofdrol. Vanaf 1 april is de apenbus van het WNF ook op pad gegaan. In deze apenbus zit een studio waar kinderen hun eigen versie van de Sta voor aap!-commercial van het WNF kunnen opnemen. Ze spelen dan zelf de hoofdrol. Na ongeveer een week krijgen de kinderen via e-mail een link thuisgestuurd en kunnen ze hun eigen filmpje op YouTube terugzien en downloaden.

Aap in Nood-p!an
De afgelopen 50 jaar is het aantal mensapen gehalveerd. Als we zo doorgaan zijn we de mensapen straks misschien wel allemaal kwijt. En wie staat er dan voor aap? Het WNF gaat op 10 cruciale plekken in Afrika en Azië alles op alles zetten om de mensaap niet te laten uitsterven. Dit heet het Aap in Nood-p!an. Door dit Aap in Nood-p!an te steunen helpt het Nederlandse publiek het WNF om de mensaap voor uitsterven te behoeden. Met hun steun kan het WNF extra patrouilles inzetten om jacht en illegale houtkap tegen te gaan, ontheemde orang oetans terugzetten in de vrije natuur en de lokale bevolking helpen om geld te verdienen aan het bos en mensapen, zonder dat die daar schade van ondervinden. Rangers, de jeugdleden van het WNF, kunnen met de bon uit het Rangerclub-bonnenboekje in 2009 gratis naar Apenheul.