Guusje Nederhorst Foundation leest voor in Maasstad Ziekenhuis

27/04/2009 14:47

Maasstad Ziekenhuis

Een voorlezer van de Guusje Nederhorst Foundation leest samen met een of twee vrijwilligers dinsdag 28 april voor op de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis. Zij doet dit voor alle kinderen van de kinderafdeling, ook voor de kinderen die geïsoleerd worden verpleegd. De verhalen gaan over Woezel en Pip, de twee hondjes die Guusje Nederhorst heeft bedacht voordat zij aan borstkanker is overleden. De Guusje Nederhorst Foundation houdt momenteel een voorleestour door Nederland voor zieke kinderen en bezoekt daarom ook het Maasstad Ziekenhuis.

Het voorlezen start om 13.00 uur, maar er is een heel middagprogramma vanaf 12.00 tot 18.00 uur. Een echte verwenmiddag voor kinderen van ongeveer drie tot tien jaar oud. Om 12.00 uur komt de directeur van de stichting naar de kinderafdeling. De speelruimte wordt dan versierd met speciale Woezel- en Pipaankleding. Na het voorlezen, gaat de voorlezer samen met de vrijwilliger(s) met de kinderen die niet zo ziek zijn, spelen, dansen en muziek maken. De ziekere kinderen krijgen bezoek aan bed en worden met een paar tegelijk voorgelezen en er wordt muziek voor ze gespeeld.

Als aandenken aan de speciale dag krijgen ze kleurplaten, iets lekkers en een mooi cadeau.

Guusje Nederhorst verwierf landelijke bekendheid met haar vertolking van Roos in Goede Tijden, Slechte Tijden en later als zangeres in de meidengroep Linda, Roos en Jessica. In 2002 ontdekte ze echter waar haar echte passie lag: het schrijven van kinderverhaaltjes. De figuren Woezel en Pip waren geboren. Helaas heeft ze zelf het succes van Woezel en Pip niet meer kunnen meemaken omdat zij op 34-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van borstkanker. In 2005 besloten haar partner Dinand Woesthoff en haar voormalige manager Raymond Rijnaars de kinderverhalen en liedjes te bundelen in een kinderboek.

Guusje was gek op jonge kinderen en wilde graag haar verhalen delen met kinderen die niet vanzelfsprekend van een vrolijke, zorgeloze kindertijd konden genieten. Speciaal voor deze groep hebben Dinand Woesthoff, Raymond Rijnaars en Brian Akeroyd (een vriend van Guusje) dan ook de naar haar genoemde foundation opgericht.