Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Nogmaals aandacht voor Guillain-Barré Syndroom

In de Gooi- en Eemlander van vandaag, dinsdag 28 april, nogmaals aandacht voor de nieuwe DVD Het Guillain-Barré Syndroom: uitzicht op herstel. Voor meer informatie over de DVD kijk in de Webwinkel voor meer informatie over de ziekte, lees het fact sheet.

DVD label In Nederland krijgen jaarlijks bij twee- tot driehonderd mensen het Guillain-Barré Syndroom (GBS), mannen, vrouwen en kinderen. De ziekte kan snel toeslaan, hevig verlopen, maar na het dieptepunt volgt altijd herstel. Het is zaak de patiënt en zijn omgeving snel en goed te informeren. De dvd kan het effect hebben van 'een lotgenoot aan het bed' die het herstel van de ziekte in levenden lijve kan tonen.

Met het uitbrengen van de dvd gaat een langgekoesterde wens van de VSN in vervulling. Op de dvd komen mensen aan het woord die de ziekte hebben doorgemaakt, een partner van een van hen en professor Van Doorn, neuroloog en internationale autoriteit op het gebied van GBS. Het verhaal van mensen die de ziekte hebben doorgemaakt, kan mensen die hetzelfde meemaken, moed geven. De ervaringen van de partner van een patiënt zullen veel herkenning opleveren.

Nieuwe leden van de VSN met de diagnose GBS ontvangen de dvd bij hun welkomstpakket. De film wordt binnenkort via de website van de VSN, MijnVSN, toegankelijk gemaakt.

Deze productie werd mede gefinancierd door CSL Behring, Sanquin en Baxter.

28 april 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400