Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 28-04-2009

Autodief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 april een man aangehouden omdat hij een auto had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten vanaf de Lunenburchdreef een bestelbusjes in de richting van de Humberdreef rijden. Het viel de agenten op dat er veel rook uit de uitlaat kwam. Zij besloten de bestuurder te controleren en reden achter het busje aan. Op de Lunenburchdreef kreeg de bestuurder een stopteken maar negeerde deze en reed hard door. De man reed ter hoogte van de Theemsdreef via het fietspad het park in en aan de zijde van de Korfoedreef het park weer uit.

Hierna stak hij de Moezeldreef over en kwam op de Lipsosdreef terecht. Op de Kosdreef stopte de bestuurder, stapte uit het busje en rende weg. Uiteindelijk kon de 42-jarige man uit Utrecht op de Zamenhofdreef worden aangehouden. Het busje bleek even daarvoor gestolen te zijn. De man werd ingesloten voor verhoor.

Snorfietser stopt niet

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij niet wilde stoppen voor de politie.

Omstreeks 23.15 uur zagen agenten een snorfietser over de Kasaidreef rijden. Ter hoogte van de Einsteindreef zagen de agenten dat de jongen het rode verkeerslicht negeerde. De agenten gingen naast de jongen rijden en sommeerde hem te stoppen. Hieraan voldeed hij niet en ging er richting de Theemsdreef vandoor. Hier reed de jongen op het trotoir en kwam uiteindelijk ten val. De 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een fiets op de Atoomweg rijden. Het slot van de fiets was verwijderd. De 49-jarige man uit Utrecht werd gecontroleerd. Het framenummer van de fiets bleek eveneens verwijderd. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets bleek van diefstal afkomstig.